in

Daphne (48) heeft corona: Ik ben echt dood- en doodziek

Daphne Dullaart (48) heeft corona. Het valt haar zwaar: een paar meter lopen kost haar de grootste moeite en kortademigheid en longproblemen zorgen ervoor dat ze van de kleinste handelingen uren moet bijkomen. Ze doet een emotionele oproep.

Nu, twee dagen na mijn positieve coronatest, wil ik toch de balans opmaken. Sinds vrijdagnacht ben ik echt dood- en doodziek, corona is echt een heel heftig virus!

Het tast je hele immuunsysteem volledig aan. Ik ben 48 jaar en ben fit, nooit ziek, heb altijd de handen eronder en altijd hard gewerkt, maar nu toch hard getroffen door dit virus.

Lees ook  Katja Schuurman verbluft volgers met kiekje aan het zwembad!

Behalve hoge koorts en de normale verschijnselen die de griep ook heeft – verkouden, keelpijn en hoofdpijn – kent dit virus nog andere symptomen.

Ik heb geen smaak en reuk meer, kortademigheid, pijn op de borst en longproblemen. Na het zetten van een kop koffie moet ik uren bijkomen. Hijgend stond ik net boven mijn aanrecht, het huilen stond mij nader dan het lachen.

Nee mensen, corona is geen pretje!
Ik ben mij de laatste dagen ook gaan verdiepen in de nasleep van het coronavirus. Natuurlijk zal dit voor iedereen verschillend zijn, maar over het algemeen ziet het er verschrikkelijk uit.

Lees ook  Man in Argentinië vond dat zijn cola wel erg raar smaakte – Wanneer hij goed in het blikje kijkt krijgt hij de schrik van zijn leven

Veel mensen kunnen nog maandenlang helemaal niets. Ze kunnen amper een paar meter lopen en zijn dan volledig buiten adem. Er zijn zelfs sportieve mensen die na 4 maanden nog steeds niet kunnen fietsen of wandelen.

Ik wil tegen eenieder zeggen: lieve mensen, pas goed op elkaar, wat maken die mondkapjes nou uit als je er zoveel leed mee voorkomt. Houd die 1,5 meter afstand!

Laten wij met elkaar een tweede golf voorkomen! Wees lief voor elkaar.

Net een tekenfilm: na*kte man achtervolgt brutaal everzwijn na stelen laptop

Jongetje (4) verdrinkt op vakantie in zwembad Spanje