in

Daniël uit Love Island lijdt aan dodelijke ziekte: ‘Ik word niet oud’

Daniël uit Love Island ziet er sterk en gezond uit. Maar schijn bedriegt. De 20-jarige jongen lijdt namelijk aan een ongeneeslijke en dodelijke ziekte en hij weet dat hij nooit oud zal worden.

Oud
,,Als je mij ziet, denk je: ‘Het zal wel niet zoveel voorstellen’. Maar zet een ander naast me, en je denkt: ‘Jezus, wat is dit erg’.

Sommigen lopen met buisjes in hun neus om eventueel nog normaal te kunnen ademen en eten”, vertelde Daniël in de aflevering van afgelopen maandag.

LEES OOK!
Deze man jaagt op p*do’s, berooft ze en slaat ze kapot met een hamer

Daniël heeft taaislijmziekte, een ongeneeslijke ziekte waarbij het slijm dat zich in het hele lichaam bevindt te taai is, waardoor diverse organen steeds minder goed gaan functioneren.

,,De meesten halen mijn leeftijd niet eens. Ik mag al blij wezen dat ik er ben”, vertelt Daniël aan de rest van de groep.

,,Ik zeg altijd: ik word zo oud als iedereen, maar ik moet wel realistisch blijven. De meesten worden maar 40, max.”

LEES OOK!
Verhuurder biedt korting aan in ruil voor borstenfoto’s

De toekomst van Daniël ziet er waarschijnlijk heel anders uit dan die van de rest van de groep. Maar daar trekt Daniël zich niet zoveel van aan.

Door de ziekte kan Daniël ook niet op natuurlijke wijze kinderen krijgen, maar toch ziet hij een gezin wel zitten. ,,Het gaat misschien wat lastiger, maar ik zou het wel graag willen worden.”

Roxeanne Hazes treedt in voetsporen van vader

Jongen (5) overlijdt na aanrijding Oldebroek