in

Dakloze man ziet baby en driejarig meisje gevangen in brandend huis – riskeert leven om hen te redden.

Heel wat families zijn voorbereid op onverwachte rampen, hopende dat ze nooit zullen plaatsvinden. Ze maken een plan voor wanneer er brand of een andere ramp uitbreekt. Voor een familie werd deze nachtmerrie van een huisbrand helaas een realiteit. Maar een persoon, misschien wel de meest onverwachte, was op het juiste moment op de juiste plaats.

Anival Angulo is een dakloze man die zijn leven doorbrengt op de straten van Las Vegas. Op een dag, iets voor de middag, wandelde hij door een wijk en zag rook uit een appartementsgebouw komen.

Nieuwsgierig ging Angulo naar het gebouw. Maar dan hoorde hij geschreeuw uit het brandende huis komen.

Nadat hij over een afgesloten hek was gesprongen en rook van onder de veiligheidsdeur zag komen, zag hij een driejarig meisje in de gevaarlijke rook. De deur waar ze achter stond was op slot. Het kleine meisje zat hulpeloos gevangen in het huis dat rondom haar in vuur en vlam stond.

Angulo trok aan de stalen staven van de deur, waardoor de veiligheidsdeur openzwaaide. De peuter rende naar de dakloze man en klampte zich aan hem vast.

Lees ook  19-jarig meisje sterft in ongeluk – de reden waarom zet miljoenen mensen aan om haar verhaal te delen

Maar dat was nog niet het einde van de chaos. Angula zag namelijk het beentje van een baby in het met rook gevulde appartement. Het was een 10 maanden oude babyjongen die nog altijd in het brandende gebouw was.

Zijn eigen leven op het spel zettend, greep hij naar de babyjongen en trok zijn kleine lichaampje in veiligheid. Hoewel hij nu als een held geprezen wordt, is Angulo te bescheiden om zichzelf zo te noemen.

“Ik wist dat ik hem eruit moest halen”, zei Angulo over het incident. “Ik ging naar de deur en zag de baby’s. Dus ik sprong over het hek en trok de veiligheidsdeur open en ging de baby’s naar buiten halen.”

De brandweer zegt dat de brand een ongeluk was die ontstond in de keuken nadat de opa van de kinderen een pan op het fornuis had laten staan.

“De kinderen waren in de woonkamer. Er kookte eten op het fornuis. De opa lette op de kinderen. Hij was in de achterste slaapkamer”, vertelde Tim Szymanski van de brandweer van Las Vegas. “De kinderen zeggen dat het fornuis in brand schoot, en dat het groter en groter werd. Ze begonnen te schreeuwen maar de opa geraakte niet tot bij hen omwille van de hevig woedende brand.”

Lees ook  Hier is het Eurovisie Songfestival bericht over Israël dat nu grote woede opwekt

Toen de brandweer ter plaatse arriveerde, sprongen de vlammen uit de ramen. De brand werd op minder dan 10 minuten tijd geblust, maar het gebouw had zware schade opgelopen. De familie blijft nu vlak voor de zomervakantie dus zonder huis achter.

Gelukkig stelden de twee kinderen het goed en werden ze naar het ziekenhuis overgebracht. Maar als Angulo er die dag niet geweest was, zou dit verhaal heel anders afgelopen zijn.

Eens gekend als dakloze man heeft Angulo nu een nieuwe identiteit als held, die zijn eigen leven op het spel zette om twee kinderen te redden.

Bekijk het videoverslag hieronder en DEEL dit met je vrienden!

Dader moord Weens meisje (7) bekend

Peuter weigert te ontwaken uit dutje. Wanneer mama haar omdraait, beseft ze de verschrikkelijke waarheid.