in

Dakloze man staat uren naast een open raam in de regen om de meest prachtige reden

Een dakloze uit het Schotse Glasgow wordt bedolven onder complimenten nadat hij onlangs urenlang in de stromende regen een auto bewaakte waarin een stapel geldbiljetten lag. Het raam van de auto stond een stukje open en de man was bang dat iemand de 400 pond (zo’n 450 euro) zou stelen. Wildvreemden hebben inmiddels duizenden euro’s ingezameld om hem te bedanken.

De dakloze James John McGeown liep onlangs op straat in Glasgow, toen hij een auto spotte met een open raampje en een handtas op de passagiersstoel. Uit die tas stak voor ruim 450 euro aan cash, vol in het zicht van voorbijgangers. Uit angst dat iemand er met het geld vandoor zou gaan, besloot McGeown naast de auto te wachten.

Na tweeënhalf uur op de uitkijk in de stortregen besloot de weldoener de tas te pakken en te kijken of er een identiteitsbewijs in zat. Toen dat niet zo bleek te zijn, gaf hij de tas af bij een nabijgelegen advocatenkantoor. Een receptioniste belde de politie om door te geven dat de tas in goede handen was.

Lees ook  Jongeren voetballen met duif: dier overleeft het niet

In shock

 De eigenaar van de auto, die in de rechtbank was om een getuigenverklaring af te leggen, schrijft op Facebook dat hij zijn ogen niet kon geloven toen hij samen met een collega terugkeerde bij zijn wagen. Op de bijrijdersstoel miste de tas van de collega, maar lag wel een briefje. Daarop stond dat de handtas veilig was ondergebracht bij het advocatenkantoor.

,,Ik was in shock, ik kon niet geloven dat de man geen cent had gepakt”, zegt John McMonagle, de eigenaar van de auto, tegen de nieuwssite Glasgow Live. Zijn auto ziet er volgens hem peperduur uit, dus de dakloze moet hebben geweten dat de eigenaar niet op zwart zaad zit. ,,En dan te bedenken dat hij vanavond op straat slaapt, terwijl hij het geld had kunnen gebruiken om een verblijfplaats te vinden. Deze man heeft niks en tóch dacht hij aan anderen. Dit bewijst dat er nog degelijke mensen bestaan.”

Lees ook  Marie (21) zou in komende uren bevallen van Louis, maar beiden sterven bij zwaar ongeval

Duizenden euro’s beloning

Toen McMonagle en zijn collega de held bij de auto ontmoetten, grapten ze nog even over voetbal. De mannen hangen rivaliserende clubs aan. ,,Hij lachte dat hij de tas wel mee had genomen als hij dat had geweten”, zegt John.

Hij heeft de dakloze weldoener op de dag zelf al 40 pond beloning (ruim 45 euro) gegeven, maar hij wilde meer voor hem doen. Daarom opende hij een crowdfundingspagina om geld in te zamelen voor James en andere daklozen in Glasgow. De teller stond binnen no time op duizenden euro’s en tikte zojuist de 9.500 pond aan, oftewel meer dan 10.700 euro. De eerste 5.600 euro gaat sowieso naar James. De intens dankbare McMonagle heeft de dakloze, die een alcoholverslaving heeft, vandaag naar een instelling gebracht. Daar volgt hij drie weken lang een detoxprogramma om van de drank af te komen.

Deel dit bericht met je familie en vrienden als je ook de dakloze een held vind! 

Meisje overleeft nadat ze door een trein werd aangereden terwijl ze met vrienden voor een selfie poseerde.

Gordon gaat trouwen… maar niet heus