in

Veel wegen liggen er wel zeer nat bij, oppassen dus voor gladheid

Vandaag viel er in sommige plaatsen in Nederland enkele centimeters sneeuw. Vooral in het westen en zuiden van het land viel de sneeuw met bakken uit de lucht. In het West-Vlaamse Zwevegem werd een sneeuwtapijt van 16 centimeter gemeten. Op andere plaatsen viel er dan weer geen of slechts heel weinig sneeuw. Het blijft evenwel uitkijken voor gladde wegen.

De ochtendspits verliep vanmorgen bijzonder rustig, hetzelfde geldt voor de avondspits. De gevreesde chaos bleef uit, in sommige delen van het land viel zelfs helemaal geen sneeuw. Verkeerde weersvoorpellingen dus? “Nee”, klinkt het bij weerman David Dehenauw van het KMI. “Maar we kunnen sneeuw nog niet nauwkeurig twaalf uur op voorhand voorspellen.”

LEES OOK!
Afschuw bij politici na ernstige hondenaanval: ‘Sommige rassen laten uitsterven’

Dat er niet overal veel sneeuw viel, kon de winterpret niet drukken. Zo werden er prachtige sneeuwengels gemaakt en werden de sleeën massaal bovengehaald.

Natte wegen
Vanavond sneeuwt het vooral nog over het noorden en het noordoosten van het land, terwijl het elders meestal droog blijft. In het begin van de nacht verlaat de sneeuwzone ons land richting Nederland. Tijdens het tweede deel van de nacht vallen er over het uiterste zuidoosten enkele sneeuwbuien.

LEES OOK!
Vriendinnetjes rouwen om doodgestoken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’

Vannacht blijft het overal oppassen voor lokale gladheid, omdat veel wegen er zeer nat bijliggen en de wegdektemperaturen weer onder het vriespunt gaan.

Wiskundige legt uit hoe hij fout in loterij ontdekte en 26 miljoen won in 9 jaar

“Hij houdt de dood in zijn hand”: deze toerist beseft niet dat hij met een van de dodelijkste dieren ter wereld aan het spelen is