in

Daders laten ingewanden damhert achter na gruwelijke afslachting bij hertenkamp Epe

Bij het hertenkamp aan de Dellenweg in Epe is vannacht een damhert gestolen en ter plekke gedood en geslacht. De daders lieten de ingewanden van het dier achter op het terrein.

Politie en forensische opsporing doen op dit moment onderzoek naar de zaak. Ook de wildbeheerder is ter plaatse. Sporen wijzen erop dat het hert naar het hek is gesleept, over het hek is gehaald en daarna nog een stuk verder is gesleept, waarschijnlijk naar een auto.

Voorbijgangers die bij het politieonderzoek stonden te kijken reageerden aangeslagen op de gruwelijke gebeurtenis. Ook de gemeente Epe, die het hertenkamp beheert is geschokt. ,,Het stropen van één van onze damherten is al een schokkende zaak op zich. Maar als bezoekers van de Hertenkamp ingewanden zien liggen van een verdwenen dier en tot het besef komen dat een dier geslacht is in het weiland en is gestolen, maakt dit tot een naar voorval”, zegt een woordvoerder.

Lees ook  Jagende horrorteek opgedoken in Nederland - Nieuwe plaag op komst!

Hij noemt het een ‘laffe daad‘. ,,We doen als gemeente aangifte van diefstal bij de politie. Ook roepen we mensen op die iets verdachts hebben gezien in de nacht van zaterdag op zondag of de dagen ervoor zich te melden bij de politie.”

Buitengebied
Het hertenkamp ligt vrij afgelegen in het buitengebied van Epe. Er zijn geen woningen omheen. Of er een vorm van cameratoezicht is kon de woordvoerder vanmiddag niet zeggen. Evenmin hoeveel herten er verblijven, en of diefstal en/of het doden van herten hier vaker voorgekomen is.

Lees ook  Roxeanne Hazes vertelt waarom ze op korte termijn stopt met zingen

Man laat hond achter in kerk met hartverscheurend briefje: “Ik zal je missen, het spijt me zo”

In stukken gesneden lichaam van 83-jarige vrouw ontdekt in diepvriezer