in

Crowdfundingcampagne redt ontsnapte koe Hermien van de slachtbank.

Hermien, de vleeskoe die zes weken geleden ontsnapte van een boerderij in Deventer, is gered … maar nog niet gevangen. Tot op vandaag faalden alle pogingen om de losgeslagen koe dood te schieten of gevangen te nemen. Dat meldde de eigenaar van de koe aan AD. De koe kon vorig jaar samen met haar zusje ontsnappen toen ze werd opgeladen om naar de slachterij gebracht te worden. Het jongere zusje kon door een dierenarts verdoofd worden en alsnog op de veewagen geladen worden. Hermien bleek echter iets hardnekkiger.

Lees ook  Huiselijke ruzie tussen koppel leidde ertoe dat hond van de derde verdieping naar beneden werd gegooid.

Toen het nieuws zich online begon te verspreiden, ontlokte dit een spontane campagne om Hermien van de slacht te redden. Met succes. De Partij voor de Dieren zette een crowdfundingcampagne op en op een dag tijd werd er al genoeg geld opgehaald om het dier vrij te kopen.

Esther Ouwehand van de PvdD meldde aan NU.nl: “De boer vraagt niet de hoofdprijs voor het dier. Hierdoor hebben we nu al voldoende geld om haar vrij te kopen.”

De koe leeft nu in de bossen van Lettele in de gemeente Deventer. Na de eerder mislukte pogingen, wordt het dier nu enkele dagen met rust gelaten. Daarna zal een nieuwe poging om haar te vangen ondernomen worden.

Lees ook  Deze video toont 9 maanden aan leven in de baarmoeder in slechts enkele minuten… Absoluut adembenemend!

De bedoeling is dat het dier vervolgens wordt overgebracht naar opvangcentrum De Leemweg in Friesland. “Dit kost echter zo’n 150 euro per maand. We zijn nu ongeveer op driekwart van het benodigde bedrag”, geeft Ouwehand nog mee. In het rusthuis voor dieren zal Hermien opgewacht worden door zo’n 45 koeien.

Geit is kapot van verdriet en weigert van zijde van beste vriend te wijken.

Dokters zeggen 160 kg wegende man dat hij te dik is om vader te worden en manen hem aan om af te vallen.