in

Handhaver richt wapen op omstander

Een beroep dat afgelopen week enorm veel in het nieuws zijn geweest zijn de handhavers of boa’s. Enerzijds, omdat er eentje vorige week de tanden uit zijn mond is geslagen in IJmuiden en anderzijds dat deze buitengewoon opsporingsambtenaren deze week in acht steden protesteren tegen het geweld waarmee ze te maken hebben.

En dat laatste heeft natuurlijk te maken met verschillende factoren, waaronder dat mensen de boa’s niet zo serieus nemen en de ervaringen die mensen hebben met boa’s en ze omschrijven als mensen die kicken op macht.

Lees ook  Vier puppy’s levend begraven in bloembak

De boa’s zelf vinden dat ze uitgerust moeten worden met verdedigingsmiddelen zoals een wapenstok en pepperspray.

En dat zijn nu juist niet de middelen die je in handen wilt geven van iemand die zich door zijn uniform net iets beter voelt dan anderen.

Dus moeten ze ook allemaal uitgerust worden met een bodycam, zodat er in situaties getoetst kan worden of er goed is ingegrepen. Voor en tegenstanders dus voor de boa’s.

Lees ook  Olifanten worden mishandeld in een Duitse dierentuin – dit moet stoppen!

En de tegenstanders van boa’s uitrusten met verdedigingsmiddelen gaan op dit moment heel erg hard op een video van boa’s die oefenen in Haarlem en waarvan een van de boa’s een nepwapen richt op iemand.

Kittens gedumpt in dichtgeknoopte boodschappentas bij spoor Abcoude

Anna Nooshin gaat voor blonde coupe