in ,

Chinese vleesmarkten verkopen nog steeds geroosterd hondenvlees, ondanks nieuwe wet

Een video toont het moment waarop 10 honden werden gered van een Chinese markt in Yulin, voorafgaand aan het jaarlijkse hondenvleesfestival van de stad – ondanks dat de regering aankondigde dat honden metgezellen zijn in plaats van vee:

Nu dringen activisten er bij de lokale autoriteiten op aan de nationale verklaring – dat honden geen voedsel zijn – te omarmen door het hondenvleesfestival dat vanaf 21 juni (zondag) zal plaatsvinden, stop te zetten.

Volgens de Humane Society International hebben campagnevoerders 10 ‘vriendelijke en onschuldige’ puppy’s gered die op een markt buiten Yulin voor vlees zouden worden verkocht.

Er is gemeld dat de hondenvleesstalletjes en winkels die ooit verspreid waren door de stad, nu zijn samengevoegd tot één centraal gebied – de Nanchao-markt aan de rand van Yulin.

Dr. Peter Li, China-beleidsspecialist voor Humane Society International, zei: “De Yulin-autoriteiten willen misschien alle handelsactiviteiten in hondenvlees nauwlettend in de gaten houden door het min of meer op één markt te centraliseren, mogelijk vanwege het steeds controversiëler karakter van de hondenvleeszaak.

Lees ook  Man doodgestoken bij ruzie op perron om wie als eerste metro in mocht

“Terwijl sommige handelaren de activisten vertelden dat ze zoveel mogelijk zaken deden om het gebrek aan verkopen van januari tot maart als gevolg van het coronavirus op te vangen, meldden anderen dat het nu moeilijker is om levende honden van buiten de provincie Guangxi te kopen.

“In plaats van dat de enorme slachtwagens van voorgaande jaren duizenden honden tegelijk binnenbrachten, zeggen ze dat het nu gebruikelijker is om kleine vrachtwagenladingen met voornamelijk lokaal geproduceerde honden uit nabijgelegen steden te zien.”

Hij vervolgde: “Momentum bouwt aan in China om de handel in honden- en kattenvlees aan te pakken, en hoewel ik niet denk dat iemand verwacht dat de handel in hondenvlees van Yulin van de ene op de andere dag wordt afgesloten, zou wat de activisten zagen, erop kunnen wijzen dat de dingen veranderen, zelfs in Yulin .

Lees ook  Heftig nieuws voor Ellie Lust - Sterkte Ellie!

“De steden Shenzhen en Zhuhai zijn hopelijk een trend begonnen door honden- en kattenvlees te verbieden, en de verklaring van de nationale overheid dat honden eerder als metgezellen dan als vee worden beschouwd, is een dwingende stimulans voor andere steden om dit voorbeeld te volgen.

“Ik hoop echt dat Yulin niet alleen omwille van de dieren zal veranderen, maar ook voor de gezondheid en veiligheid van zijn mensen.

Met nieuwe gevallen van Covid-19 die aan een markt in Peking zijn gebonden, kunnen massale bijeenkomsten hondenvlees verhandelen en consumeren in drukke markten en restaurants in naam van een festival vormt een aanzienlijk risico voor de volksgezondheid. ”

Doktoren vertelde zijn moeder dat hij de 11 niet zou halen – nu viert hij zijn 62ste verjaardag!

Vrouwen zijn gelukkiger in een relatie met een lelijke man, aldus de wetenschap