in

Chagrijnige gans breekt ramen, terroriseert kinderen, maar de buurt weet waarom hij zo boos is.

Ik heb het niet zo begrepen op ganzen. In mijn kinderjaren bezochten we vaak een kinderboerderij en daar hadden ze de meest duivelse gans die je je kunt inbeelden. Zonder enige provocatie begon de vogel naar je armen en benen te happen. En volgens dit verhaal uit DeBary in Florida zijn we niet de enige die met een humeurige gans kreeg af te rekenen.

De inwoners van een wijk werden geconfronteerd met een chagrijnige gans. Het is zelfs zo erg dat families binnen blijven wanneer de gans in de buurt is.

Waarom? Blijkbaar valt het dier kinderen aan. “Hij volgt de kinderen van de bushalte naar huis of probeert hen aan te vallen”, vertelde inwoner Jennifer Gesule.

Lees ook  Kankerpatiënt in verzorgingstehuis aangetroffen met maden die uit zijn oren kropen.

De vogel heeft ook een achtergrond van het beschadigen van eigendommen. Huiseigenaar Leah Jones Digges besloot om haar smartphone boven te halen toen ze de gans in de tuin van een buur zag.

Terwijl ze aan het filmen was, ging de gans hevig te keer en slaagde er zelfs in om een raam te vernielen.

“Hij brak verschillende ramen”, zei Digges. “Je kunt gewoon niet meer rustig in je tuin zitten met deze kerel in de buurt.”

Gesule legde uit dat de gans niet altijd zo gemeen was geweest. “Hij had een vriend en dan overleed die vriend”, zei ze.

Lees ook  Diepbedroefde hondeneigenaar gaat extreem ver om zijn vermiste hond terug te vinden.

“Ik weet niet wat er met de vriend gebeurde. Maar zijn vriend overleed en daarna werd de gans helemaal wild.”

Een beetje biologische achtergrond kan voor een verklaring zorgen. De meeste ganzen blijven voor het leven bij elkaar. Tijdens het leven van hun partner blijven de ganzen monogaam. Na het overlijden van hun eerste partner vinden ze soms een nieuwe partner, maar dat is geen automatisme.

Daarom voelen de inwoners van de wijk best mee met het op hol geslagen en diepbedroefde dier.

Vrouw filmt het emotionele moment waarop geredde hond leert wat menselijke liefde is.

Restaurant serveert tarantula hamburgers voor waaghalzen