in

Celstraf voor ver krachting 17-jarig meisje in Helmond

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 21-jarige man uit Helmond veroordeeld voor ver krachting. Hij krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk.

De verdachte vroeg in mei 2018 een destijds 17-jarig meisje, dat hij al kende, met hem mee te komen omdat hij een cadeautje voor haar zou hebben.

Ze spraken ergens buiten, in Helmond met elkaar af. Eenmaal daar dwong de verdachte het meisje tot het ondergaan van s*ksuele handelingen en vervolgens ver krachtte hij haar.

De verdachte gebruikte daarbij geweld door boven op het meisje te gaan hangen met zijn hele lichaam en haar beurtelings vast te pakken bij haar armen en benen, zodat zij niet kon vluchten.

Lees ook  Vrouw scheert hoofd kaal en faket kanker om 50.000 euro af te troggelen van vrienden.

De verdachte is ver over de grenzen van het meisje heen gegaan. Hij negeerde daarbij haar verbale en fysieke uitingen van verzet.

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij haar lichamelijke integriteit aantastte, puur ter bevrediging van zijn eigen lustgevoelens.

Doordat het om onbeschermde s*ks ging liep het slachtoffer bovendien het risico op een ongewenste zwangerschap en/of een s*ksueel overdraagbare aandoening.

Verder weegt mee dat de verdachte de ernst van het door hem aangedane leed niet of onvoldoende inziet en dat hij mis bruik maakte van het vertrouwen dat het slachtoffer in hem stelde.

Lees ook  Alleenstaande man vervult droom om vader te worden door 4 gehandicapte kinderen te adopteren.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er tot slot rekening mee dat de verdachte tijdens het delict pas 18 jaar was.

Al met al vindt de rechtbank een celstraf van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, op zijn plaats.

Aan die voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo krijgt de verdachte een meldplicht bij de reclassering en moet hij meewerken aan een intake en indien nodig een behandeling door een forensische zorgverlener. De verdachte moet het meisje ook een schadevergoeding betalen van 5.289,13 euro.

Enorm slecht nieuws voor Wie is de Mol fans!

Woeste Famke Louise slaat microfoon uit handen reporter