in

Camera legt vast hoe brandweerman meisje vangt dat uit brandend huis wordt gegooid

Er zijn weinig situaties zo beangstigend als brand in huis. Helaas overkwam dit bewoners van een appartementencomplex in Decatur, nabij de Amerikaanse stad Atlanta. Op 3 januari ontstond daar een grote brand, aldus CBS.

Gelukkig snelde de brandweer ernaartoe om de bewoners in veiligheid te krijgen. Op het moment dat het ‘DeKalb Fire and Rescue Department’ aankwam, zagen ze enkele bewoners met hun kinderen op de tweede verdieping staan. Ze waren omringt door vlammen.

Scott Stoup vertelde aan CBS dat ze tijdens de brand letterlijk baby’s als voetballen aan het vangen waren: “Er waren volwassen die op het balkon stonden die hun baby’s recht in onze armen gooiden. We hadden een paar brandweermannen die baby’s vingen, dus het was echt ongelooflijk.”

Lees ook  Moeder wil haar 7-jarige zoon laten opensnijden, de reden waarom doet me huilen.

Eén van hen was brandweervrouw Jackie Peckrul. Ze ving een baby die ouders in absolute paniek van de tweede verdieping gooide. Ze vertelde aan Fox5 wat door haar heen ging zodra ze het kleine kindje in een dekentje zag gewikkeld: “Het was het enige wat door me heen ging. God, laat me dit baby’tje vangen!”.

Kort daarna vangt Scott een meisje van hetzelfde gezin, dat ook van de tweede verdieping werd gegooid. De indrukwekkende beelden werden gefilmd door een bodycam van een collega.

Lees ook  Kinderen van 1 en 3 jaar oud doodgestoken

Jackie vertelde dat er geen beter gevoel in de wereld bestaat dan mensen, en speciaal kinderen, redden. “Niemand wil een ouder een kind zien verliezen”, voegde ze eraan toe.

Gelukkig zijn er geen zwaargewonden of doden bij de brand gevallen.

Hieronder kan je het heldhaftige moment zien waarop Scott het meisje vangt. Dit is een prachtig voorbeeld van mensen die dagelijks hun eigen leven riskeren om anderen te helpen. Ze verdienen wat ons betreft voor hun geweldige acties heel veel respect!

Man laat zwangere hond achter als stuk afval, omdat ze puppy’s verwacht…

Ouders stoppen baby in de magnetron – en zetten hem aan