in

Café “weigert klant te bedienen die een warm drankje voor een dakloze man wilde kopen.”

Een koppel heeft uitgehaald naar een café nadat ze weigerden om een koffie te betalen voor een dakloze man die buiten zat. Lindsey Winson en Stuart Henderson gingen vrijdag rond 9:45 ontbijten in de Argo Lounge in Peterborough in Engeland. Onderweg naar het toilet zag Lindsey (31) buiten een man zitten en ging een praatje met hem slaan.

Nadat ze de man, ergens in de 20, een beetje geld had gegeven, ging ze terug naar binnen om een koffie voor hem te bestellen.

Maar de werknemer weigerde.

Lindsey, een psychologe en studente sociologie, zei: “Ik vroeg waarom en werd gezegd dat hij misschien drugsproblemen had en rotzooi die achtergelaten zou worden. Ze werkten samen met de gemeente en weigerden om hen drank of eten te geven.”

Lindsey vroeg of ze ooit al problemen hadden gehad met de man buiten.

Toen de manager ja zei, onthulde Lindsey dat de man de plaats opgeruimd had nadat andere daklozen er rotzooi hadden achtergelaten.

Lees ook  Hartverscheurend: broer (5) en zus (8) zien elkaar terug na crash die hun ouders doodde

“De manager bekende dat hij de man eerder die ochtend had zien opruimen”, zei Lindsey nog. “Ik vroeg het hen opnieuw en ze weigerden omdat het hun beleid was.”

De dakloze man beweerde ook dat het café ’s nachts water goot over hun slaapplaats om te vermijden dat ze er zouden blijven.

De partner van Lindsey, Stuart (38), postte een open brief aan de manager van Argo, die op Facebook al meer dan 300 keer gedeeld werd. De hulpverlener zei: “We zijn geschokt over dit beleid en ik wil verduidelijking of jullie inderdaad betalende klanten weigeren om drank en eten te kopen voor dakloze personen.”

Het koppel zei dat ze vaak hun negenjarige dochter en driejarige zoon meenemen naar het café, maar dat ze dat niet meer zullen doen totdat ze “een positieve verandering” doorvoeren.

Lees ook  13 simpele manieren om in 2 weken een paar kilo af te vallen

Lindsey zei: “Ik ben dankbaar dat ik mijn kinderen niet bij me had, want ik wil niet dat ze denken dat mensen dit soort houding hebben.”

Ondertussen ontkende het bedrijf dat ze een beleid hebben dat weigert om drankjes en eten voor daklozen te betalen.

De verklaring van het café:

“We hebben geen beleid, en zullen dat ook nooit toelaten, dat een klant geweigerd wordt omdat hij vriendelijk wil zijn voor minder fortuinlijke mensen. Er bestaat geen twijfel over dat deze situatie beter afgehandeld had kunnen worden en het had nooit mogen gebeuren. We hebben met ons team gepraat en verontschuldigen ons oprecht voor het ongemak.”

De gemeente liet wel weten:

“Als mensen dakloze personen willen helpen, raden we aan om goederen te doneren aan lokale welzijnsorganisaties zoals voeding en warme kleding.”

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Aldi roept diepvriesgroentjes terug nadat er een rat in een van de zakjes werd aangetroffen.

Man gefilmd die een kat als natte spons gebruikte om zijn Mercedes te wassen.