in

Buschauffeur vervoert studenten met een beperking. Dashcam beelden laten politie sprakeloos achter.

Als ouder vertrouwen we erop dat buschauffeurs veilig rijden en de verkeersregels respecteren. Maar er duiken al wel eens verhalen op over bestuurders die dronken of te snel rijden of hun telefoon gebruiken achter het stuur. Gelukkig was een dappere buschauffeur erg attent toen het ondenkbare gebeurde. Nu wordt hij geprezen als een held voor zijn snelle denken en kalme gedrag.

Buschauffeur Tammy Cummings en haar assistente Carletta Cyrus waren met een bus studenten met een beperking onderweg toen ze op iets vreselijk stootten. In plaats van te panikeren, schoot het duo in actie – en met actie bedoelen we dat ze rustig bleven en ervoor zorgden dat de leerlingen niet overweldigd werden door de chaos rondom hen. Na het incident, belde Tammy de hulpdiensten om de situatie uit te leggen en hoe het met de kinderen gesteld was. Met een kalme toon zei ze: “Iedereen op de bus is oké, maar we hebben wel een ambulance of brandweerwagen nodig. De elektriciteitslijnen liggen neer en we kunnen niet bewegen.”

Lees ook  Agenten moeten kotsen als ze zien waar een wrede moeder haar 12-jarige zoon een jaar lang opsloot

Terwijl Tammy de toestand van de bus controleerde, legden de bewakingscamera’s vast hoe Carletta grapte met de leerlingen en hen vroeg naar de spelletjes op hun telefoon en ervoor zorgde dat ze zich veilig voelden in een angstaanjagende situatie. Een ongeval is altijd angstwekkend, maar als kind, zeker met een beperking, is het een regelrechte nachtmerrie.

Lees ook  80-jarige Kees redt leven van verdrinkende peuter in Volendam

Leer hieronder wat er precies gebeurde en hoe koel dit duo op deze noodsituatie reageerde.

Hond kan maar niet begrijpen waarom standbeeld maar niet met het balletje wil spelen met hem.

Papa onderbreekt huwelijksspeech. Bruid en bruidegom staan verstijfd wanneer hij geheim over hun huwelijk onthult.