in

Buschauffeur hersendood geslagen na weigeren passagiers zonder mondkapjes

Een Franse buschauffeur is hersendood verklaard, nadat hij gisteren door vier mensen ernstig werd mis handeld.

De chauffeur weigerde in de buurt van de stad Biarritz om de verdachten aan boord te laten omdat ze geen mondkapje droegen.

Een mondkapje is in het openbaar vervoer in Frankrijk verplicht. De 50-jarige chauffeur weigerde vier mensen dan ook de toegang tot de bus, toen zij zonder masker en geldig vervoersbewijs vlak bij Biarritz de bus wilden instappen.

Lees ook  Uitgehongerde baby werd moederziel alleen in het bos gevonden – dan neemt een politieagente haar borst uit haar hemd.

Zwaar hoofdletsel
De groep zou de chauffeur vervolgens ernstig hebben toegetakeld. Het slachtoffer werd buiten bewustzijn met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Daar hebben artsen hem vandaag hersendood verklaard. Hij wordt kunstmatig in leven gehouden. Lokale media melden dat de politie de vier verdachten inmiddels heeft opgepakt.

Protest
Uit protest tegen het geweld staan veel bussen in de regio vandaag stil. Collega’s van het slachtoffer zeggen geschokt te zijn, maar niet verrast.

Lees ook  Deze stervende moeder gooide haar baby in de wc om het leven van haar dochter te redden.

De afgelopen tijd zijn er volgens de chauffeurs dagelijks incidenten, omdat passagiers weigeren zich aan de regels te houden. De vervoersmaatschappij steunt het protest en vraagt om extra beveiliging.

S*ks met de buren: Het begon met het lenen van een hogedrukspuit…

Roze sneeuw in Italiaanse Alpen (en dat is slecht nieuws)