in

Britt Dekker schrijft ode aan moeder in de zorg: ‘Ik doe wel mee’

De BN’er-actie #Ikdoenietmeermee doet veel stof opwaaien vandaag. Ook Britt Dekker (28) is ervan op de hoogte en wil graag aan haar volgers vertellen waarom zij juist #welmeedoet.

“Ik hoop dat jullie wel mee blijven doen”. Voor Britt is het duidelijk: veel van haar volgers hebben ‘bij artiesten waar jullie tegenop kijken’ de actie voorbij zien komen.

Omdat haar eigen volgers tot dezelfde doelgroep behoren vindt ziet ze het haar verplichting om zich erin te mengen.

Lees ook  Megan D. blijft ontkennen dat ze het kindje bewust verdronk in bad

De presentatrice plaatst daarom een foto van haar moeder, die afgelopen pasen op de IC werkte. Ze schrijft: ‘Iets wat ik haar en alle IC-collega’s in ons land nooit meer gun.’

Britt legt uit dat het IC-personeel via FaceTime de laatste woorden moesten doorgeven aan de naasten van de coronapatiënten die elk moment konden overlijden.

‘Keiharde werkers die bijna niet meer thuis waren om alle patiënten zo goed mogelijk te verzorgen en op te vangen.

Lees ook  Politieagent die z’n beide benen verloor verbluft dochter door te wandelen tijdens haar diploma-uitreiking.

Maak je eigen keuzes, maar ik hoop dat jullie wel mee blijven doen om alle kwetsbare mensen om ons heen en alle mensen in de zorg te beschermen’, sluit ze af.

Britt Dekker plaatst het bericht naar aanleiding van de hashtag #ikdoenietmeermee, waarmee bekende Nederlanders hun ongenoegen uiten over het huidige coronabeleid. Hier lees je er alles over.

Emotionele Monique Smit staat stil bij miskraam: ‘Waarom mocht je niet geboren worden?’

Alleenstaande moeder adopteert zusje voor zoontje zonder te weten wie ze werkelijk is