in

Brandweermannen redden levenloze honden uit brandend huis

Een zware brand vernielde een rijhuis in Aarhus, Denemarken in de vroege uren. Niemand raakte gewond in de brand, maar brandweermannen vonden 6 honden in het huis, waarvan eentje nauwelijks in leven was.

“De gewonde hond werd eerst dood verklaard, maar de mannen weigerden om de hoop op te geven. We haalden een EHBO-kit uit en probeerden de hond zuurstof te geven. We wikkelden warme dekentjes rond de hond en gaven hem vloeistoffen,” aldus Johnny Damgård, kapitein van het East Jutland Fire Department aan TV2 East Jutland.

Lees ook  Aanvankelijk dachten de dokters dat Matilda “gewoon” een paar blauwe plekken had. 2 weken later vocht ze voor haar leven.

De hond werd snel wakker en leek goed te herstellen, maar werd toch naar een dierenarts gebracht voor verder onderzoek.

Twee mensen die in nabijgelegen huizen woonden, werden geëvacueerd omwille van het risico van verspreidend vuur.

Iets na 9 uur ’s ochtends, kregen ze het vuur onder controle, maar helaas was het vuur al verspreid naar vier andere huizen, waarvan een huis erg beschadigd was. De reden voor de brand is nog onduidelijk.

Lees ook  Soldaat krijgt vrij om pasgeboren dochter te ontmoeten. Als hij de ziekenhuiskamer binnenwandelt, verstijft hij ter plaatse.

Deel aub dit artikel om deze brandweermannen te eren. Ze riskeren elke dag opnieuw hun leven om ons – en onze huisdieren – veilig te houden!

Moeder bevalt van tweeling – kijk wat er gebeurt wanneer de dokters hen wegen

Man doneert 50 procent van zijn huid aan tweelingbroer: ‘Hij werd levend gevild’