in

Brandweer krijgt onverwachte hulp bij het preventief verwijderen van boom tijdens storm

Zoals we de afgelopen dagen hebben mee kunnen maken, kan het flink stormen in ons kikkerlandje. Helaas is een nare bijkomst dat een storm flinke schade kan aanrichten.

In het onderstaande filmpje wordt de brandweer uit Harderwijk ingeroepen voor stormschade. Een boom dreigt om te vallen en moet daarom preventief worden verwijderd.

Aan één kant wordt de boom met een elektrische zaag bewerkt, terwijl aan de andere kant de brandweermannen via een vastgemaakt touw aan de boom trekken. Op deze manier valt de boom precies waar zij het willen.

Lees ook  Het gaat goed met baby Rico die corona had: 'Hij eet goed, drinkt goed en komt elke dag wat aan'

Eén bijzondere toeschouwer besluit een handje te helpen! Of beter gezegd, een pootje te helpen. De hond Rocky begon spontaan mee te trekken aan het touw!

Het baasje van de viervoeter, Leendert Foppen, is al tien jaar vrijwilliger bij de Harderwijkse brandweer, aldus De Stentor. Hij vertelde dat Rocky helemaal enthousiast wordt als hij de brandweer in actie ziet. Daarnaast kent de hond alle brandweerlieden.

Lees ook  Will werd 13 jaar lang geteisterd in het circus – voelt voor de eerste keer de grond met zijn poten

Hij zag de brandweermannen druk bezig zijn met trekken en dacht dat ze wel wat hulp konden gebruiken.

Hieronder kan je de geweldige beelden zien van de brandweer samen met Rocky. Vergeet niet dit bericht te delen als je het ook zo leuk vindt!

Hondje wordt alleen achtergelaten in park en laat dagenlang niemand haar helpen

3-jarig jongetje gepest voor zijn ‘vreselijke’ haar – zijn reactie breekt mijn hart