in

Boodschap van leraar aan ouders die hun kinderen bederven gaat viraal – en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Jonas Harrysson werkt al 16 jaar op een school. In deze periode merkte hij een grote verandering in de manier waarop ouders hun kinderen opvoeden. En hij gelooft dat de trend duidelijk is: de ouders van vandaag bederven en bedienen hun kinderen, in die mate dat kinderen altijd geëntertaind moeten worden en zich nooit mogen vervelen. Jonas drukte zijn gedachten uit op Facebook en haalde drie dingen aan die ouders zouden moeten veranderen in de opvoeding van hun kinderen. De post werd ondertussen duizenden keren gedeeld.

Je kunt het hieronder lezen en voor jezelf uitmaken of je het met hem eens bent of niet.

“Ik werk al 16 jaar lang met kinderen en er zijn verschillende dingen waar kinderen alsmaar erger en erger in worden.

Lees ook  72-jarige fietser overleden na botsing met wielrenner in ’s-Heerenhoek

1 – Kinderen vinden het moeilijk om zich te vervelen! Ze hebben constant iets om handen nodig. Stof alsjeblieft met je kinderen te verwennen en hen altijd op hun oogwenken te bedienen. Het kan geen kwaad dat ze zich af en toe vervelen.

2 – Ik heb zoveel ouders ontmoet die zo trots zijn dat hun kinderen kunnen lezen en rekenen nog voor ze naar de lagere school gaan.

Ik wil de pret niet bederven, maar lezen en rekenen, zullen ze vroeg of laat wel leren. Leer hen in de plaats daarvan om te spelen, een goede vriend te zijn en te delen.

3 – Mijn derde punt is dat kinderen het moeilijk vinden om dankbaarheid te tonen, zowel naar andere kinderen als volwassenen toe. Of ze “nog eentje” kunnen krijgen, is helaas de veelgehoorde eerste vraag – en “krijgen we er maar eentje?” is een vaak gehoorde klacht.

Lees ook  Man heeft 24/7 stijve - Elke dag huilen en krijsen van de pijn

Wat gebeurde er met ALSJEBLIEFT? En bedankt voor het eten, en bedankt om me te brengen, enzoverder?

Ik heb momenteel geen kinderen, maar als ik in de toekomst ooit kinderen heb, zal ik hen leren om te spelen, goede vrienden te zijn, om dankbaarheid te tonen en zich af en toe eens te vervelen. Van zodra ze die dingen geleerd hebben, zal ik hen leren lezen en rekenen.”

Wat vind jij van deze boodschap? Laat van je horen in de reacties hieronder!

Hond merkt vreemde op in de luchthaven en weet onmiddellijk dat hij troost nodig heeft.

Nieuwe baasjes van de hond komen niet opdagen, maar dan ontdekt de vrouw wat er aan de hand is