in

Blinde man barst in tranen uit omdat hele trein weigert om stoel op te geven voor hem en zijn hond.

Het is dagelijkse kost dat mensen op de trein of tram niet willen opstaan voor de blinde Amit Patel, zo vertelt hij. Woensdag was hij echter zo teleurgesteld om de ongevoelige houding van zijn medereizigers dat hij er tranen van in zijn ogen kreeg. Niet omwille van hun houding tegenover hem, maar om zijn geleidehond die mogelijk de ergste rit van zijn leven had.

Amit Patel is 37 en was tot vijf jaar geleden nog spoedarts. Toen werd hij langzaamaan blind door een aandoening genaamd keratoconus. Die doet het hoornvlies van vorm veranderen, waardoor je langzaam blind wordt. Patel onderging zes transplantaties, maar zijn lichaam bleef de donorhoornvliezen maar afstoten. Nu is de man aangewezen op zijn geleidehond Kika.

Al meer dan twee jaar is Kika een ware steun en toeverlaat voor Patel. Daarom raakte het hem ook zo diep om zijn hond te zien lijden op hun laatste treinrit samen. Het had geregend en ook de vloer van de trein was dus gladder dan gewoonlijk. Patel was ingestapt bij de plaatsen voor mensen met een handicap, maar omdat het druk was, waren die al ingenomen. Hij gaf Kika het bevel hem een plaatsje te zoeken zoals ze gewend is, maar niemand stond op voor de blinde man.

Lees ook  Deze heerlijke bananenshake is niet alleen gezond, maar het helpt je lichaam buikvet te verbranden!

Het resulteerde in een treinreis waarin Patel zichzelf nauwelijks staande kon houden en Kika over de gladde bodem van de trein heen en weer gleed. “Mensen kunnen zo egoïstisch zijn, ze doen alsof ze het niet zien of horen als ik vraag of er een plaats vrij is. Het is zo vernederend om met moeite iets te vinden om mij aan vast te houden en Kika te proberen veilig te houden tegelijkertijd. Dat is wanneer je tranen over mijn wangen ziet rollen. Het leven is zo al moeilijk genoeg.”

Lees ook  Man moet zijn hand laten amputeren nadat hij zichzelf met visgraat steekt

Op Twitter vertelde hij dat zijn ervaring van woensdag niet anders is dan gewoonlijk, maar dat het zijn hart brak om Kika zo angstig te zien. “Ik was erg overstuur. Ze zorgt elke dag voor mij, en ik voelde mij waardeloos.”

Wanneer de honden deze man zien zijn ze helemaal door het dolle heen, om een bijzondere reden!

Politieagent confisqueert auto van mama – doet ontdekking op de achterbank die hem naar huis naar zijn vrouw doet haasten.