in

Blijft het rustig vanavond op Urk? Marokkanen zijn onderweg!

Staat Urk een gewelddadige confrontatie te wachten vanavond? Op social media circuleren aankondigingen van ‘de slag om Urk’, maar het is onduidelijk hoe serieus die zijn. De politie en gemeente zijn extra alert: ,,We moeten voorkomen dat twee groepen op de vuist gaan.”

Op social media dreigen verschillende groepen naar Urk te trekken om ‘wraak’ te nemen op de Urkers die afgelopen maandag een Marokkaans-Nederlands gezin belaagden.

LEES OOK!
Invalide man mishandeld met eigen wandelstok in Breda

Volgens de beheerder van de appgroep ‘Waakzaam Urk’ wacht het dorp af: ,,Er worden filmpjes gedeeld van Marokkanen die onderweg zouden zijn, maar we weten niet of het actuele of oude beelden zijn.”

Volgens een gemeentewoordvoerder is er vooralsnog geen aanleiding om extra maatregelen te nemen, wel is er opnieuw extra toezicht op de toegangswegen naar het dorp in Flevoland. ,,Alle voelsprieten staan uit, we monitoren personen, locaties, social media”, aldus een woordvoerder eerder deze week. ,,We moeten de rust en orde bewaken en voorkomen dat twee groepen op de vuist gaan.”

LEES OOK!
'Vier doden gevonden in huis Etten-Leur'

DADER terreuraanslagen: ‘Hij schoot twee keer op huilend meisje’

Hoe een “gewone jongen” uitgroeide tot de ergste terrorist van Nieuw-Zeeland