in

Bioscoopkiller Ergün Senarabaci neergeschoten bij arrestatie

De 33-jarige Ergün S., die verdacht wordt van het doden van twee personen in de Pathé-bioscoop in Groningen, is opgepakt. Bij de aanhouding is geschoten door de politie en de verdachte is hierbij gewond geraakt. Hij is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis.

Ergün S. had een mes bij zich toen hij werd aangehouden, vertelt een woordvoerder van de politie aan RTL Nieuws. Hij werd daarom neergeschoten. Dat gebeurde bij tankstation Gulf aan het Hoendiep in Groningen.

‘Op je knieën! Bam, bam!’
Ralf was op dat moment aan het werk bij het tankstation, vertelt hij aan RTL Nieuws. “Het gebeurde rond kwart over negen vanochtend. Ik was net met een klant bezig toen ik opeens hoorde: ‘Op je knieën! Bam, bam!’ Het waren twee knallen. Ik rende naar buiten toe en zag één agent staan met zijn wapen.”

Lees ook  11 tips: zo bescherm je je auto tegen de vrieskou

Ralf vermoed dat de agent Ergün S. toevallig tegen was gekomen. Volgens de medewerker was de verdachte gewoon door Groningen aan het wandelen. “Ik heb gelijk de politie gebeld voor assistentie.” S. was volgens Ralf flink gewond geraakt. “Hij zei helemaal niets meer.”

De politie deelde gisteren vier foto’s van de man nadat er twee mensen om het leven waren gebracht in de bioscoop. De lichamen werden rond 09.20 uur gevonden gisteren, daarna startte de politie een groot onderzoek.

Lees ook  Dierenbeul rukt staart poes uit, arme dier ingeslapen..

Vier foto’s gedeeld van Ergün
Al snel werd duidelijk dat de twee personen door een misdrijf om het leven waren gekomen. Gisteravond werd duidelijk dat de politie op zoek was naar Ergün S. Ze deelden zijn signalement en vier foto’s van de man uit Rotterdam.

Het is nog altijd onduidelijk of er een link is tussen de man en de twee doden. De Pathébioscoop op het Gedempte Zuiderdiep blijft ook vandaag nog gesloten voor onderzoek.

De 19-jarige Stefanie heeft al heel wat aan haar lijf laten sleutelen – Moet je eens kijken!

Slachtoffers bioscoopmoord Groningen waren getrouwd en woonden in Slochteren