in

Bijzonder hitteplan: vrouw koelt haar doos met ijs

Veel mensen zoeken tijdens deze tropische dagen wanhopig naar een beetje verkoeling. De meesten van ons gaan dan voor een ventilator zitten of blijven lekker extra lang rondcirkelen bij het vriesvak in de plaatselijke super. Een Britse vrouw had een heel ander plan om de hitte te lijf te gaan en vond een waterijsje in haar doos een goed idee om een beetje af te koelen.

Dat meldt Metro.co.uk. Dat dat toch niet zo’n goed idee was, blijkt wel uit het feit dat artsen ervoor waarschuwen de bevroren traktatie vooral niet in de buurt van geslachtsdelen te houden.

Lees ook  Jongen (5) overlijdt na aanrijding Oldebroek

„Het is niet alleen onwaarschijnlijk dat u zich er koeler door zult voelen, maar het kan zelfs infecties, irritatie en schade aan de geslachtsdelen veroorzaken”, zo waarschuwt Sarah Welsh, arts en mede-oprichter van C0ND00Mmerk HANX. „De huid is er erg delicaat en gevoelig. Er zijn wel meer dingen die beter niet in de buurt van de vagijn moeten komen, de ijslolly hoort daar zeker bij. Het ijs kan aan de tere huid vastplakken en behoorlijke schade veroorzaken.”

Lees ook  Gemene vrouw dumpt bij hitte van 30 graden plastic zak met 7 puppy’s in vuilnisbak.

Bovendien kan, waarschuwt Welsh, de suiker in de waterijsjes de natuurlijke pH-waarde in de vagijn verstoren waardoor spruw of irritatie kan ontstaan.

Geen goed idee dus. Wie de hitte echt niet kan verdragen doet er goed aan om loszittend katoenen ondergoed te dragen en strakke kleding te vermijden.

Honderd honden verscheuren vier katjes in Almere

Twee beste vriendinnen laten zich tot identieke Barbies verbouwen