in

Bijna een half miljard dieren zijn overleden door Australische bosbranden sinds september

Een nieuwe, verschrikkelijke schatting geeft aan dat bijna een half miljard dieren zijn omgekomen bij de bosbranden in Australië, sinds september.

Meer dan drie miljoen hectare van de staat New South Wales zijn in vlammen opgegaan. Men schat dat ongeveer 480 miljoen zoogdieren, vogels en reptielen direct of indirect door de vlammen zijn overleden.

Het is zo vreselijk en op zo’n grote schaal dat de angst bestaat dat sommige soorten uit zullen sterven.

In een gesprek met de Daily Mail Australia liet Chris Dickman, professor van ecologie bij de Universiteit van Sydney, het volgende weten:

LEES OOK!
Man ziet hond in hete auto zitten en slaat ruit in onder toezicht van politie

“Sommige soorten komen waarschijnlijk niet terug. Het zijn bijna een half miljard inheemse dieren.”

De professor legde uit hoe bijvoorbeeld koala’s, die van de vlammen werden gered, een moeilijke tijd tegemoet gaan om de volgende generaties veilig te stellen. Ongeacht ze in het wild worden vrijgelaten of in opvangen verblijven.

Experts in het gebied zijn bang dat 30% van de koala populatie, tussen de 4500 en 8400, is omgekomen door de vuurzee.

LEES OOK!
Besmettingen na feest in Duits restaurant opgelopen naar achttien

Tracey Burgess, een vrijwilliger bij Wildlife Information, Rescue and Education Services (WIRES), vertelde aan Reuters hoe zorgwekkend het was om minder dieren te zien dan verwacht.

“We krijgen niet zoveel dieren om voor te zorgen. Dus, onze angst is dat ze niet verzorgd kunnen worden omdat ze er gewoon niet meer zijn.”

Er woeden nog steeds verschillende bosbranden over het leefgebied van de inheemse dieren, dus tragischerwijs zal het aantal onschuldige slachtoffers alleen maar stijgen.

Witte haai ‘doodgetrapt door groep zodat ze selfies kunnen nemen’

Je gelooft het niet maar de dochter van Mr. Bean is echt bloedje heet