in

Bierbuiken opgelet: Je kunt nu meedoen aan het NK Bierbuikboksen

Heb je een goede bierbuik en ben je bereid die in te zetten voor een bijzonder kampioenschap? Dan kun je je zaterdag melden bij het Laco Strandbad in Nuenen. Daar wordt het NK Bierbuikboksen georganiseerd.

Boksen zonder handen, maar met buik. Dat is zo ongeveer het concept van het NK Bierbuikboksen dat morgen gehouden wordt. Wie met zijn buik zijn tegenstander op de rug of buiten de boksring weet te krijgen, mag zich de winnaar noemen.

Het bijzondere kampioenschap is bedacht door de leden van de Backstage Chevy Club, een gezelschap uit Helmond van ruim honderd liefhebbers van Amerikaanse auto’s. “Het is de vijfde editie van het NK”, vertelt Jeroen Moviat van het Laco Strandbad Nuenen, waar het evenement plaatsvindt.

Lees ook  Vader schiet 6 maanden oude baby dood op straat en pleegt dan zelfmoord.

Michel vs. Willem
Morgen is het de beurt aan Michel, die huidig Nederlands kampioen Willem uitdaagt om de strijd aan te gaan. “Na afloop kijken we of nog meer mensen de uitdaging aandurven”, zegt Jeroen tegen Editie NL.

Iedereen is welkom
Iedereen die het leuk vindt mag meedoen – ook niet – leden van de Backstage Chevy Club. “Er zijn geen regels qua gewicht of maat. Maar natuurlijk geldt: hoe groter de bierbuik, hoe beter.”

Lees ook  Hond redt een hertje van een verdrinkingsdood

Bijzondere prijs
Durf jij de strijd op te nemen tegen de bierboksers? Dan kun je je rond 15.00 uur melden bij de feesttent op het terrein van het Laco Strandbad Nuenen. De winnaar gaat naar huis met een speciale kampioenschapsriem.

Als je morgen niet kunt is dat ook geen probleem: je mag de nieuwe winnaar ook op een later moment uitdagen.

Man vraagt zijn vriendin maand lang stiekem ten huwelijk zonder dat ze het zelf doorheeft.

Vrouw wordt voor het eerst moeder op 73-jarige leeftijd en bevalt van tweeling