in

Bewoners redden enorme spin tijdens overstroming

Queensland is een staat in het noordoosten van Australië. Afgelopen week werd de regio, door aanhoudende regenval, getroffen door hevige overstromingen.

Een groep bewoners kwam een dier in nood tegen, een enorme vogelspin op een tak. De spin (waarschijnlijk Phlogius crassipes) is groter dan een menselijke hand en kan lelijk bijten.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, eet deze spin nauwelijks vogels, hun dieet bestaat voornamelijk uit insecten, hagedissen, kikkers en andere spinnen. Het is een populair huisdier wereldwijd.

Lees ook  Ze hoort een rumoer over een hond die ´s nachts huilt in de bergen – ze klimt omhoog en ontdekt iets opmerkelijks

Toch is er behoorlijk veel moed voor nodig om de spin eventjes op te pakken. Hun beet is niet dodelijk voor mensen, maar fijn is anders.

Channel 9 bericht dat de bewoners de spin uiteindelijk met tak en al mee namen naar een droger gebied en daar het dier loslieten.

Lees ook  Pizzeriabaas voor ogen van vrouw doodgeschoten in Amsterdam: ‘Hij wilde zijn vriend beschermen’

Hieronder is te zien hoe een redder filmt hoe ze de spin voor het eerst tegenkomen. Zou jij hetzelfde hebben gedaan en de enorme spin hebben meegenomen?

Vier agenten bevrijden dronken inbreker uit keldergat in winkelstraat

Een “transspecies” vrouw heeft bijna $60.000 uitgegeven om haar droom om een ​​draak te worden te realiseren