in

Bewoners redden enorme spin tijdens overstroming

Queensland is een staat in het noordoosten van Australië. Dit jaar werd de regio, door aanhoudende regenval, getroffen door hevige overstromingen.

Een groep bewoners kwam een dier in nood tegen, een enorme vogelspin op een tak. De spin (waarschijnlijk Phlogius crassipes) is groter dan een menselijke hand en kan lelijk bijten.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, eet deze spin nauwelijks vogels, hun dieet bestaat voornamelijk uit insecten, hagedissen, kikkers en andere spinnen. Het is een populair huisdier wereldwijd.Toch is er behoorlijk veel moed voor nodig om de spin eventjes op te pakken.

LEES OOK!
Pasgeboren baby gedumpt in veld, zit helemaal onder de mieren- en muggenbeten.

De beet van de spin is niet dodelijk voor mensen, maar is natuurlijk nooit fijn te noemen.

Channel 9 schrijft dat de bewoners de spin uiteindelijk met tak en al mee namen naar een droger gebied en daar het dier loslieten.

Hieronder is te zien hoe een redder filmt hoe ze de spin voor het eerst tegenkomen. Zou jij hetzelfde hebben gedaan en de enorme spin hebben meegenomen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Flooding in Halifax, North Queensland…saved a tarantula, not a Funnel Web…no biggie…yeah right, it was epic!???…original video

Een bericht gedeeld door Andrea Gofton (@andreagofton) op

Tiener riskeert 10 jaar gevangenis omdat ze de schoft die haar probeerde te verkrachten neerstak.

Man arriveert op bruiloft in een trouwjurk om de droom van zijn vrouw te realiseren