in

Bestuurder rijdt door na aanrijden Noud (4): ‘Hij schreeuwde het uit van de pijn’

Voor de 4-jarige Noud uit het Brabantse Oudheusden is de afgelopen oudejaarsavond er een om snel te vergeten.

De jongen werd even voor de jaarwisseling aangereden en brak zijn been op twee plaatsen. De bestuurder reed door, maar werd na een zoekactie gevonden.

Het ging een paar uur voor de jaarwisseling mis in het Noord-Brabantse Oudheusden. Noud was op dat moment met zijn vader aan het spelen en wat vuurwerk aan het afsteken.

,,Hij was aan het zingen, dansen en lachen en had eigenlijk de avond van zijn leven”, vertelt moeder Daisy Treffers-Van Wijk.

,,Maar toen hij een stapje opzij zette vanaf de parkeerplaats, reed een automobilist vol over zijn voet. Met een soort halve salto belandde Noud op straat.”

Lees ook  Mama houdt mensen achter zich aan de kassa op. Ogenblikken later, wringt een andere klant zich voor haar winkelwagentje.

Volgens haar reed de automobilist veel te hard. Buurtbewoners hadden de bestuurder daar die dag ook al meerdere malen op aangesproken, stelt Treffers.

Na het ongeluk stopte de man kort. Vervolgens besloot hij toch door te rijden. ,,Ik denk vanwege de schrik.”

Hoe durf je?
,,Hoe kan iemand zo hard door een straat rijden waar kindjes op straat vuurwerk kijken. Hoe durf je?”, vraagt Daisy zich af.

In alle hectiek vergeten zij en haar man om 112 te bellen. Ze besluiten Noud zelf naar het ziekenhuis te brengen. ,,Want hij schreeuwde het echt uit van de pijn.”

Ziekenhuispersoneel constateert een gebroken scheenbeen en gebroken kuitbeen. Noud zit tot zijn heup in het gips, maar maakt het naar omstandigheden goed.

Lees ook  Paard laat een traan na het verliezen van veulen bij de geboorte

Woensdagavond laat mocht hij weer naar huis. ,,Het is nog even de vraag hoelang het herstel gaat duren”, zegt Treffers. ,,Dat ligt eraan of er nog een operatie nodig is.”

Online zoekactie
Terwijl Noud in het ziekenhuis bijkomt van het ongeluk, startte zijn moeder een zoekactie op Facebook. Met resultaat.

Een dag later komt ze erachter wie er achter het stuur van de betrokken auto zat. ,,Hij – een jongen die tijdelijk in Nederland verblijft – is inmiddels gecontacteerd en langsgekomen met bloemen en chocolade.”

Toch doen de ouders van Noud wel aangifte. Dat gebeurt aanstaande vrijdag. De politie heeft inmiddels onderzoek gedaan in de straat, dat ‘zo goed als afgerond’ is.

Jong gezin uit Enschede wint 15 miljoen Staatsloterij: ‘Hebben 30 uur niet geslapen’

98-jarige man ontdekt zijn echte leeftijd en kan zijn oren bijna niet geloven