in

Beschoten 13-jarige jongen moet voor altijd leven met ‘kogel’ in zijn lichaam

De 13-jarige jongen die deze zomer is beschoten op een speelplaats in Barneveld, moet leven met een kogel in zijn lever. Het is te risicovol om het projectiel uit zijn lichaam te verwijderen, stellen medici. De dader is nog altijd spoorloos.

Dat heeft de politie dinsdagavond gemeld in het tv-programma Opsporing Verzocht. Ook de moeder van de puber kwam daar aan het woord. ,,Gelukkig is dit goed afgelopen, maar mijn zoontje had dood kunnen zijn’’, stelde de vrouw.

Lees ook  Deze vader zette zich voor de computer terwijl zijn gehandicapte zoon een ware marteling onderging. Hartverscheurender kan haast niet.

Rib gebroken
De jongen wilde met vrienden rond 21.30 uur ’s avonds de speelplaats aan de Saparua in Barneveld betreden. Toen hij over het hek wilde klimmen, werd hij in zijn zij geraakt door een projectiel. In het ziekenhuis bleek dat er inderdaad iets in zijn lever zat.

De politie kan niet precies achterhalen wat het is, omdat het te risicovol is om het voorwerp operatief weg te halen. Het vermoedelijke kogeltje heeft een rib gebroken, is door een long gedrongen en zit nu in zijn lever.

Lees ook  Artsen geven de hoop op haar man op: dan maakt ze een ingrijpende beslissing

Per ongeluk?
Volgens de politie is er geen aanleiding om te vermoeden dat de jongen of zijn vrienden vijanden hebben. Het is daarom mogelijk dat hij uit baldadigheid of per ongeluk is beschoten. Dat kan alleen zijn gebeurd vanuit een rij woningen nabij het plein of vanaf een groenstrook die grenst aan de woonwijk.

Problemen met door Nederland gekocht vaccin: Proefpersoon kreeg ontsteking aan ruggenmerg

Overleden Luuk (18) krijgt een eigen Tripel: ‘Een biertje vol liefde’