in

Belletje lellen loopt fout, boze man mishandelt jongen (11) na achtervolging

Een 11-jarige jongen is zaterdag mishandeld door een volwassen man in het Nederlandse Dommelen (Valkenswaard, provincie Noord-Brabant).

Nadat hij met een groepje vrienden had aangebeld en daarna wegrende, werd de bewoner agressief en gaf de tiener na een achtervolging rake klappen. De politie onderzoekt de mishandeling.

Rond 16.00 uur ging de jongen met een stel vrienden op ‘ruilpad’, zo vertelt zijn moeder. “Ze hadden bij de supermarkt een knikker gekregen, die ze steeds probeerden te ruilen voor iets groters.”

Volgens haar waren ze al een heel eind – inmiddels hadden ze skistokken – toen ze aanbelden bij iemand die daar niet zo van gediend was.

Lees ook  Ouders laten tweeling achter om te gaan feesten, één baby overlijdt

De man liet dat verbaal weten en deed de deur weer dicht. “Op dat moment besloot iemand uit het groepje belletje te trekken en weg te rennen”, gaat ze verder.

Dat noemt ze niet heel slim, maar dat de groep vervolgens tot in het bos achtervolgd werd, hadden ze niet kunnen bedenken.

Omdat de 11-jarige als enige op de fiets was, kon hij niet verder het bos in. Terwijl de rest van de groep wegrende, pakte de man hem beet nabij een veld van de Agnetendalschool en sloeg hem tweemaal: op zijn gezicht en in zijn maag. Omstanders zagen het gebeuren en sprongen tussenbeide.

Lees ook  Ouder stel kan zorgkosten niet betalen; pleegt zelfmoord

“Impact is groot”
“Hij is gelukkig niet gewond geraakt, maar de impact van het voorval is groot. Hij is enorm geschrokken en fietst nu met een grote boog om het huis heen.”

Inmiddels is de school ingelicht en heeft de moeder op sociale media een oproep geplaatst om getuigen te vinden.

De politie bevestigt dat de mishandeling van de 11-jarige wordt onderzocht en dat er aangifte is gedaan. Ook worden er getuigen gehoord.

Man (27) opgegeten door leeuwen in Zuid-Afrikaans wildpark – Leeuwen afgemaakt!

Nederlands bedrijf geeft werknemers bonus van gemiddeld 516.000 euro