in

Belastingdienst pesten: Man betaalt Enorm geldbedrag met kleingeld

Een man uit Amerika moest een geldbedrag van 3000 dollar betalen aan de belastingdienst. Hij deed dat door vijf kruiwagens vol munten af te leveren. Het geheel woog een slordige 726 kilogram.

Nick Stafford leverde meer dan 300.000 muntjes af en dat was te veel voor de telmachines. Balen voor de medewerkers, want ze moesten het daardoor handmatig tellen. Een flinke klus die zeker zeven uur in beslag nam. De man deed de opmerkelijke betaling uit protest tegen de afdeling. Hij slaagde er maar niet in om personeel van de afdeling te bereiken voor meer informatie over de hoogte van belastingen die hij moest betalen.

Lees ook  Elianna (4) moet vechten voor haar leven na inslikken zwembadwater

Elke keer als Nick belde voor meer informatie namen ze zijn vragen niet serieus. Hij kreeg nooit enige duidelijkheid waar zijn belastingbedrag op gebaseerd was.”Het zou niet uit moeten maken of je 300 dollar per jaar aan inkomstenbelasting betaalt of 300.000 per jaar, zoals ik. De ruggengraat van een vrije democratie begint namelijk met een transparante overheid”, verklaart hij zijn actie.

Lees ook  Simpel trucje dat bijna niemand kent: Hoe vermijd je insecten in huis – leg dit voor je deur

Stafford wilde een nummer hebben om vragen te stellen over drie te registreren auto’s en de te betalen omzetbelasting. Toen dat niet lukte, besloot hij alles maar gewoon te betalen. Hij deed dat met drie kruiwagens vol munten om de belastingdienst te pesten.

Vergeet dit bericht niet te delen op Facebook!

“Is dat mijn verloofde niet?” Toen ze verderklikte op de foto, ontdekte ze zijn dubbelleven

Hond loopt elke dag weg. Als mama ontdekt waar ze naartoe gaat, lopen de tranen over haar wangen …