in

Belangrijke smeekbede van moeder toont waarom we onze gsm’s moeten neerleggen

In november 2015 deed een jonge moeder uit Californië iets erg simpel,maar wel zeer speciaal.

Brandie Wood, moeder van Blaine en Rylie, een tweeling, deed een klein experiment thuis en onthulde een trieste maar accurate waarheid over hoe de technologie zoveel familielevens heeft overgenomen.

Zoals velen onder ons, plaatste Brandie regelmatig foto’s van zichzelf en haar familie op de sociale media. Ze besliste om haar experiment te delen op Facebook, en haar bericht ging rond als een lopend vuurtje.

“Vandaag deed ik een experimentje. Ik keek hoe mijn jongens aan het spelen waren,” schreef Brandie in het bericht. “Terwijl ik stilletjes in de hoek van de woonkamer zat, telde ik hoeveel keer ze naar me keken voor willekeurige redenen: om te zien of ik hun coole trucjes zag, om al dan niet goedkeuring te krijgen voor wat ze deden, en om mijn reactie te zien.”

Scroll naar beneden om te zien wat Brandie ontdekte.

Het digitaal tijdperk

We leven in een modern en digitaal tijdperk waar onze kinderen gemakkelijk toegang krijgen tot alle soorten technologie. Kinderen en tieners zijn zo gehecht aan hun gadgets en telefoons dat ze vaak de focus verliezen op de belangrijkere dingen in het leven en tijdens het leren.

Maar het zijn niet alleen de kinderen. Zelfs de ouders zijn verslaafd geworden aan hun telefoons en computers.

Lees ook  Man probeert vlieg dood te slaan, maar blaast huis op

Sociaal experiment

Dit zette de jonge Californische moeder aan tot een simpel sociaal experiment thuis. Nadien deelde ze haar verbluffende vaststellingen op Facebook.

Hier is wat ze schreef:

“Vandaag deed ik een experiment. Ik keek hoe m’n jongens speelden. Terwijl ik stilletjes in de hoek van de kamer zat telde ik hoe vaak ze naar me keken voor verschillende redenen: om te zien of ik hun coole trucjes zag, om al dan niet goedkeuring te krijgen voor wat ze deden, en om mijn reactie te zien.”

Ik kon niet stoppen met me af te vragen mocht ik bepaalde technologie gebruiken, welke boodschap ik hen zou geven.

“28 keer hebben mijn lieve schatten zich afgevraagd of het Internet belangrijker was dan hen. 28 keer hebben mijn jongens de aandacht niet gekregen waar de meeste volwassenen naar op zoek zijn.”

“28 keer zouden mijn lieve engeltjes zich afgevraagd hebben of ze emotioneel alleen waren. 28 keer zouden mijn kinderen de bevestiging gekregen hebben dat wie je bent online, pas echt belangrijk is.”

“In een wereld waarin we aanvaard worden op basis van wat mensen denken wie dat we zijn, en niet wie we écht zijn. In een wereld waar validatie gebaseerd is op hoeveel volgers of likes we hebben. In een wereld waar quality-time met geliefden, vervangen wordt door isolatie en berichtjes uit de andere kamer. Ik smeek je: wees anders.”

“Leg aub die technologie even aan de kant en spendeer tijd met je familie en geliefden.

De volgende generatie kinderen rekent op ons om hen te leren hoe ze volwassen worden. Wees niet druk bezig met sociale media, je weet namelijk nooit wie naar je kijkt en welke boodschap je hen meegeeft.”

Lees ook  Monica Geuze openhartig over s*xleven na geboorte dochtertje

Brandie’s krachtige boodschap werd meer dan 70.000 keer gedeeld.

Het succes van dit bericht werd wereldwijd gedeeld en het maakte deze intelligente moeder echt dolblij.

“Wij als mensen hebben de kracht om dingen te veranderen,” zei Brandie.

“Bewustwording zal ongelofelijk veel helpen,” vertelde Brandie aan The Huffington Post.

“Ik ben zelf ook schuldig aan het teveel verbonden zijn met mijn telefoon,” vertelde de moeder van twee. “Deze ervaring heeft me veel geleerd over aanwezig te zijn in het moment.”

Brandie’s bericht bevat een krachtige herinnering dat we onze telefoons veel vaker zouden moeten neerleggen, en beter meer tijd spenderen met degenen waar we van houden.

Als je ook denkt dat meer mensen dit beter zouden doen, DEEL DAN VOLOP DIT BERICHT want SHARING IS CARING!

Gepubliceerd door Dailynieuws.nl. Klik aub op “vind ik leuk”.

Deze dame reikt haar hand uit om te dansen – wat ze dan doen doet de menigte juichen van plezier

Man nodigt straatkinderen uit om te eten en is verbaasd over de rekening.