in

Belangrijk: Dit is waarom je nooit een glas water op je nachtkastje moet laten staan

Elke dag veel water drinken is om verschillende redenen essentieel. Water houdt je lichaam gezond. Het helpt ons de juiste temperatuur te handhaven, vergemakkelijkt onze spijsvertering, houdt de huid glad en maakt het makkelijker voor het lichaam om infecties weg te houden. We zijn immers voor 60% water!

Het is gebruikelijk om een vol glas water in de buurt te hebben als we naar bed gaan. Zo heb je altijd water bij de hand als je een beetje dorstig wakker wordt.

Maar is het eigenlijk wel gezond om ’s nachts een glas water op je nachtkastje te hebben staan? Hier hebben we vijf redenen opgesomd die je misschien willen stoppen – en die zijn belangrijker dan je denkt.

1. Vies water
Als het water ’s nachts onbedekt in het glas blijft, kunnen stof en andere potentieel schadelijke microben zich ophopen.

In het ergste geval kunnen vliegen en insecten ’s nachts binnenvallen, wat u misschien niet altijd merkt als u slaperig bent van net wakker worden en gewoon een slokje water wilt.

Lees ook  Last van je gewrichten? Pas deze truc toe!

2. Overal bacteriën
Als u een slokje water uit het glas neemt voordat u in slaap valt, zal uw mond sporen van bacteriën op het glas achterlaten, die zich in de loop van de nacht zullen vermenigvuldigen.

Als je dan ’s morgens hetzelfde water drinkt, zul je deze oude bacteriën ook drinken. Niet zo vers, toch?

3. Elektronica op nachtkastje in gevaar
Vandaag de dag is het heel gewoon om je telefoon en slimme speaker ook op het nachtkastje te hebben.

s Nachts kan het per ongeluk uit het water slaan gevaarlijk zijn als het op de elektronica in de buurt spettert.

4. Het smaakt ’s morgens veel slechter
Iedereen die de volgende ochtend water heeft gedronken weet dat het slechter smaakt dan de avond ervoor.

Lees ook  Er bestaan invriesbare boxers tegen zweetballen en plakzak.

Dit komt omdat kooldioxide wordt geabsorbeerd door het water, waardoor de pH-waarde verandert. Hierdoor smaakt het water ’s morgens iets zuurder. Het is niet gevaarlijk, maar misschien niet zo bevredigend als een glas vers water of een slokje uit een gesloten fles.

5. Water kan de slaap aantasten
Een glas water bij het bed kan handig zijn als je ’s nachts dorst krijgt, zodat je niet op hoeft te staan en naar de keuken hoeft te gaan om te drinken.

Maar het drinken van water ’s nachts kan er natuurlijk ook voor zorgen dat je moet plassen, wat betekent dat je misschien midden in de nacht moet opstaan en de badkamer moet bezoeken.

Heb jij meestal een glas water op je nachtkastje staan? Druk dan op de DEEL-knop hieronder, dan kunnen je vrienden ook overschakelen op een flesje met water!

Recept: Zo maak je een hartige frikandellentaart

Volgens onderzoek nemen katten het gedrag en emoties over van hun baasje