in

Bekir (31) stalkte Humeyra (16) al maandenlang. Leraren waren op de hoogte

Het meisje dat vanmiddag werd doodgeschoten bij het Designcollege in Rotterdam, is de 16-jarige Humeyra Öz. Zij zou dit jaar eindexamen doen op de vmbo-school waar ze overleed in het fietsenhok. De dader is haar 31-jarige ex Bekir.E

“Meen je niet. Toevallig heb ik met vastgezeten in 2009 /2010, hij was knettergek. Lid van motorclub. Crimineel. Hoop dat hij niet meer vrij komt. Hij deed binnen ook raar toen ik met hem vast zat. Hij is knettergek.” Aldus een reactie op FaceBook over Bekir E. (31), die is aangehouden voor het doodschieten van de zestienjarige Humeyra. Het gebeurde vanmiddag om één uur bij de fietsenstalling van het Designcollege aan de Essenburgstraat in Rotterdam

De twee hadden een relatie met elkaar gehad. Zij had die beëindigd, hij kon dat niet verkroppen en was haar gaan stalken. Hij had eerst twee keer van iets grotere afstand geschoten, daarna vier keer van dichtbij.

Volgens klasgenoten stalkte Bekir, Humeyra al maandenlang. Ze had hem geblokkeerd op Whatsapp en Facebook en dat kon hij niet hebben. Hij werd echt gek zeggen klasgenoten van Humeyra. De leraren zouden van de stalking ook op de hoogte zijn geweest.

De 14-jarige leerling Nezdet was als een van de eersten bij het lichaam: “Ik dacht eerst dat ze was gevallen of dat ze was geslagen. Pas later zag ik dat ze was beschoten. Ze lag op haar buik.” Eenmaal hij begreep wat er echt aan de hand was, schrok Nezdet: “Het is niet niks om een lijk te zien”.
Eren (14) zegt dat hij net zijn laatste lesuur had gehad toen hij een knal hoorde. “We dachten eerst dat het vuurwerk was. In totaal hebben we wel acht knallen gehoord’’, zegt hij. De jongen kende het slachtoffer en zag haar liggen in de fietsenstalling.

Dader (31) Rotterdam schoot eerst 2 keer van ver daarna 6 keer van dichtbij

Bekir viel andere minderjarigen lastig en deed zich voor als 21-jarige