in

Bejaarde vrouw op de bus bekent de droevige reden waarom ze alleen naar de bioscoop gaat.

Toen Mandy Gould onderweg was naar een doktersafspraak, had ze geen idee dat ze een belangrijke levensles zou meekrijgen. Een levensles in de vorm van een bejaarde vrouw. De bus leek te stoppen aan elk rood licht, waardoor ze bezorgd raakte dat ze niet op tijd op haar afspraak zou geraken.

De bejaarde vrouw ging naast haar zitten, en het viel Mandy meteen op hoe piekfijn ze uitgedost was.

Eenmaal ze neerzat, keek ze Gould aan en vroeg vriendelijk: “Excuseert u me schat, ik ben op zoek naar een bioscoop. Kunt u me vertellen of deze bus in de richting van een bioscoop in Camden gaat? Het maakt me niet uit welke.”

Gould vertelde dat ze inderdaad kon afstappen bij een bepaalde halte waar ze een bioscoop kon vinden. Dan antwoordde de vrouw met enkele zinnen die Gould nog uren zouden achtervolgen:

Lees ook  ESTELLE reageert op liefdesdrama: ’Wát een HEL!’

“Het is mijn 75e verjaardag vandaag. En ik kan het niet aan om die alleen te moeten doorbrengen binnen de vier muren van mijn huis. Het maakt met zelfs niet uit wat ik ga kijken. Ik ga eigenlijk gewoon voor het lawaai.”

Het hart van Gould brak. Daarop begonnen de twee gezellig te kletsen over koetjes en kalfjes.

Terugkijkend op het gesprek zei Gould: “Het geklets dat ik normaal als vanzelfsprekend beschouw, maakte haar namiddag goed.” Ze wenste de vrouw een gelukkige verjaardag en haastte zich naar haar doktersafspraak.

Toen ze in de wachtzaal zat, begon ze zich schuldig te voelen dat ze de vrouw niet naar de bioscoop begeleid had. Om haar eenzaamheid niet alleen te erkennen, maar er ook daadwerkelijk iets aan te doen.

Lees ook  Zo ziet Jennifer Lopez eruit zonder make-up.

De ontmoeting met de vrouw op de bus was een wake-up call voor Gould. Ze begon na te denken over alle vrouwen en mannen die eenzaam zijn.

Velen van hen kiezen er niet voor om eenzaam te zijn. Gould doet nu vrijwilligerswerk voor Age UK, een non-profit die telefoontjes pleegt met mensen die gezelschap nodig hebben.

Ze heeft nog altijd spijt dat ze niet met de vrouw naar de bioscoop ging, maar ze is extreem dankbaar dat ze zich nu bewust is van het probleem.

Wat doe jij om eenzame mensen te helpen?

20-jarige hangt bordje op nadat fietsendief haar enige manier om op het werk te geraken had gestolen … Dan wordt er op de deur geklopt.

Emotioneel moment waarop koppel ontdekt dat ze 6 jaar na adoptie eindelijk zwanger zijn.