in

Beelden van optreden André Hazes in club zorgen voor ophef: ‘Klap in het gezicht’

Foto’s en video’s van een optreden van André Hazes in een Vlaamse discotheek zorgen voor opschudding op sociale media. ,,Mensen die in volle coronacrisis samen dansen, de microfoon doorgeven. Dit is een klap in het gezicht van het zorgpersoneel.” Volgens de manager van de club verliep alles veilig. ,,Wij nemen echt wel onze verantwoordelijkheid.” De politie onderzoekt de zaak.

Discotheek Carré moet al sinds maart de deuren gesloten houden, maar opent na een zomerterras tijdens de vakantiemaanden nu ook een restaurant. Op zaterdagavond stond tijdens ‘CarréFoodFest’ een gastoptreden van André Hazes op de agenda, de foto’s en videobeelden van dat concert zorgen voor ophef.

Economie boven gezondheid
,,Deze beelden zijn een klap in het gezicht van het zorgpersoneel en tonen aan dat voor velen de economie boven gezondheid gaat”, zegt Peter Huyck, diensthoofd Technische Diensten en Exploitatie van het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst. ,,Doen deze mensen dit nu om er zéker van te zijn dat de zogenaamde niet-dringende opnames en ingrepen weer uitgesteld moeten worden? Dit soort activiteiten organiseer je niet aan de vooravond van Fase 2 in de ziekenhuizen.”

Lees ook  Papa stuurt zijn dochter elk jaar bloemen voor haar verjaardag. Dan krijgt ze het laatste briefje.

Storm van kritiek
Huyck is niet de enige die protesteert, op sociale media circuleren meerdere video’s en bijhorende commentaren, die ondertussen ook Carré-manager Tim Van Campenhoudt bereikten. ,,Deze storm van kritiek is onterecht, want op deze foto’s en videobeelden zie je niet alles. Het is logisch dat mensen de leukste momenten van de avond op sociale media zetten, maar we zijn echt wel voorzichtig.”

Achterpoortjes
,,Eerst en vooral mogen wij als Carré een restaurant uitbaten, we hebben die vergunning immers altijd al gehad. We maken dus geen gebruik van achterpoortjes in de wetgeving zoals velen beweren. Wij zijn als ondernemers ook al sinds maart aan het pompen om niet te verzuipen en hebben het recht om zaken te organiseren als we ons daarbij houden aan de regels van de overheid. Ons doel is om veilige, gezellige avonden te organiseren, niets meer.”

Coronastewards
,,We zetten tijdens CarréFoodFest meerdere coronastewards in die een oogje in het zeil houden en onze klanten meteen corrigeren wanneer nodig. Ook André Hazes zelf wees de aanwezigen tussen twee nummers door regelmatig op hun verantwoordelijkheden. Van de feestvierders zat 90 procent dan ook het hele optreden lang braaf op een stoel met de armen te zwaaien. De afspraak is dan ook duidelijk: wie zich niét aan de afspraak houdt, mag na enkele waarschuwingen vertrekken.”

Lees ook  Vijf Duitse baby’s vergiftigd met morfine: verpleegster in de cel

Onderzoek gestart
De videobeelden van het optreden bereikten ook de lokale politie van Mechelen-Willebroek. ,,Wij kregen in de loop van zondag inderdaad melding van het feestje dat op zaterdagavond plaatsvond en zijn dan ook een onderzoek gestart naar het al dan niet naleven van de Covid-19-regels”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

,,Omdat er ook op zondagavond een activiteit in Carré op de planning stond, zijn we ook ter plaatse gaan controleren. Op dat moment was – op een kleinere inbreuk na, waarvoor ook geverbaliseerd werd – alles in orde. Het onderzoek naar de gebeurtenissen van zaterdagavond loopt nog.”

Politie: 15 jarig meisje is al 4 dagen vermist – “Kijk goed naar de foto’s en deel dit aub verder”

Reinhout deed alsof hij in quarantaine moest, maar speelde stiekem FIFA