in

Beau van Erven Dorens ernstig bedreigd

Voormalig castingdirector Job Gosschalk heeft in de jaren negentig aan Beau van Erven Dorens voorgesteld na*ktfoto’s te maken en die te verkopen. Dat verklaart dat Beau zich nu nauw betrokken voelt bij de slachtoffers van s*ksuele misstanden in de acteurswereld, vertelde hij in RTL Boulevard.

De advocaat van Kemna Casting had de RTL-presentator gisteren vlak voor de uitzending nog gesommeerd niet te spreken over het artikel in Nieuwe Revu over het castingbureau en het s*ksueel overschrijdend gedrag van Gosschalk. Beau trok zich daar echter niets van aan en verscheurde voor de camera de dreigbrief met de eisen van de advocaat.

Beau had zelf meegewerkt aan het artikel in Nieuwe Revu van deze week. In het blad spreekt hij zijn verbazing uit over de afloop van de Nederlandse #MeToo-discusie, nadat tientallen acteurs aan de bel hadden getrokken over misstanden tijdens castings. Gisteren bleek dat de banden tussen Job Gosschalk en Kemna Casting nog steeds niet helemaal zijn doorgesneden, terwijl het wangedrag van de castingdirector een half jaar geleden al naar buiten kwam. ‘In Amerika zou Kemna niet meer bestaan en zou Job in de gevangenis zitten, maar hier zit de directie nog stevig in het zadel en is de boodschap die na het schandaal overblijft: niemand maakt ons iets en alle acteurs die hun bek opentrekken zijn er geweest’, zegt Beau in Nieuwe Revu.

Lees ook  Marieke Elsinga doet schokkende uitspraak over Humberto Tan

In RTL Boulevard legde Beau nogmaals uit wat hij van de kwestie vindt: ‘We hebben deze zaak zien ontploffen. Het gaat om veel, vaak jonge acteurs. Die hebben hun hart en ziel bij ons uitgestort en bij andere media. Die hebben hun verhaal verteld wat hun is overkomen. Deze mensen hebben hun vertrouwen aan ons gegeven. Er is daarna niets mee gebeurd. En iedereen houdt Kemna en Job de hand boven het hoofd. Ik snap het wel, want Kemna is een bastion dat al dertig jaar overeind staat’.

Lees ook  Hou je van roze? Dan moet je dít bijzondere huis op Funda eens bekijken...

Beau heeft zelf ook een nare ervaring met Gosschalk, vertelde hij. Eerder schreef hij hierover in columns: ‘In 1994 heb ik ook tegenover hem gestaan. Hij zei dat het een goed idee zou zijn dat ik mijn broek zou uittrekken zodat hij foto’s van mij in Duitsland kon verkopen. Hij liet me een map zien met allemaal n*akte kerels met erecties. Dat heeft altijd in mijn achterhoofd gezeten. Ik wilde mezelf niet op de voorgrond plaatsen, maar vind wel dat ik de slachtoffers moet steunen. Nog steeds vind ik dat’.

De brief van de advocaat kwam volgens Revu-journalist Frank Waals een minuut voordat de uitzending van RTL Boulevard begon. Nieuwe Revu kreeg dinsdagavond een soortgelijke brief waarin de advocaat eiste de gehele oplage terug te trekken uit de distributiecentra. Dat was onmogelijk, zegt Waals.

Dit is de echte reden waarom Action zo goedkoop is

Nadat hij een dronken man in de Parijse metro beroofd had, werd de dief gedwongen om zijn leven te redden.