in

“Basketbalmeisje” verloor haar benen in een vreselijk ongeluk. 10 jaar later is ze een miljonair en ziet ze er zo uit!

Een klein meisje genaamd Qian Hongyan leefde een rustig en gelukkig leven met haar familie in de Yunnan provincie in China. Toen ze echter drie jaar oud was, ervoer ze een traumatische gebeurtenis die haar leven voorgoed zou veranderen. Qian had een vreselijk ongeval. De dokters werkten hard om haar leven te redden, maar ze moesten haar benen en een stuk van haar onderlichaam amputeren. De familie van Qian kon de medische behandeling niet betalen, noch prothesen of iets anders om haar beperking te verlichten.

Qian zat thuis gevangen en kon niet bewegen. Ze dacht dat ze haar huis nooit meer zou kunnen verlaten. Op een dag had haar opa een idee dat het begin van iets geweldig zou zijn, iets wat de hele wereld zou raken.

Het verhaal van dit meisje is een prachtig verhaal over kracht en vastberadenheid …

Na het ongeval dacht Qian dat ze nooit meer zelfstandig zou kunnen bewegen. Ze zat gevangen in haar huis en kon niets meer zelf. Maar ze verloren nooit de hoop. Op een dag bracht opa een basketbal mee naar huis.

Lees ook  Politie kreeg anonieme melding over terreurplan Haagse steker

Hij sneed een stuk van de bal en maakte twee houten handvaten voor de handen van Qian. Dan leerde hij zijn kleindochter hoe ze met de bal kon bewegen.

“Vanaf wanneer ik het begon te gebruiken, was ik ontzettend blij. Voor de eerste keer kon ik terug uit bed en in de tuin, en had een grotere wereld om in te spelen”, vertelde het meisje. Het ongelofelijke verhaal van het meisje verspreidde zich over de hele wereld en mensen begonnen haar het basketbalmeisje te noemen.

De foto’s van Qian en de basketbal verspreidden zich als een lopend vuurtje, en mensen over de hele wereld begonnen geld te doneren, zodat ze echte protheses zou kunnen betalen en weer normaal zou kunnen wandelen en bewegen.

Qian zegt dat het moeilijk was om haar beenprotheses te gebruiken, maar ze weigerde op te geven. Uiteindelijk kon ze haar droom om terug te wandelen verwezenlijken.

Lees ook  John redde vier herten van de verdrinkingsdood - nu kan hij gestraft worden voor zijn heldendaad

De kleine vechter onthulde ook dat ze wilde leren zwemmen. Maar dat zou niet eenvoudig zijn. Ik vergde heel wat kracht en doorzettingsvermogen, maar ze deed het. Ze leerde niet alleen zwemmen, maar kwalificeerde zich zelfs voor de Paralympics 2009. Na die geweldige prestatie bleef ze de successen aaneenrijgen.

Ze presteert nu op professioneel niveau en won verschillende grote competities, wat betekent dat ze een aanzienlijke hoeveelheid geld kon sparen.

Qian geeft toe dat het een lange en harde weg was, maar haar geheim was om nooit op te geven. Haar ijzeren wil moet ons de moed geven om nooit op te geven.

Nu heeft Qian protheses die nog meer echt lijken. Ze is geweldig!

DEEL haar inspirerend verhaal om anderen eraan te herinneren dat ze nooit mogen opgeven!

Klein meisje zingt spontaan een kerstliedje in de bus – dan verrast de buschauffeur alle medepassagiers

Gedumpte hond zit verstijfd van angst naar de muur te staren. Wanneer dierenvriend ontdekt waarom, is ze furieus.