in

Basisschool stelt nieuwe maatregel in voor kinderfeestjes – of de hele klas of niemand uitnodigen

Op basisschool Molenveld in het Belgische Denderhoutem mogen kindjes vanaf nu af aan alle of geen klasgenootjes uitnodigen, bericht het Nieuwsblad.

“Niet uitgenodigd worden op een feestje snijdt heel diep bij jonge kinderen”, vertelt directrice Lieve Welleman aan het Nieuwsblad, “Dat leidde vroeger tot traantjes en conflicten. Waarom hij wel en ik niet?”

Op deze manier wil de school voorkomen dat kinderen zich uitgezonderd voelen. Zeker kindjes die nooit worden uitgenodigd voelen zich daar erg bedroefd over.

Lees ook  Politie Oost-Nederland waarschuwt ziekenhuizen voor corona-binnendringers

Daarom heeft de school deze regel ingesteld. Uitnodigingen op school mag, zolang alle klasgenootjes mogen komen. Uiteraard mag iedereen een feestje organiseren met alleen vriendjes, maar dat moet dan buiten schooltijd geregeld worden.

Zo denkt de school dat kindjes die niet worden uitgenodigd, het nu niet weten en daarom niet bedroefd zullen zijn. “We kunnen ouders niet verplichten iedereen uit te nodigen”, vertelt directrice Welleman. “Maar met onze richtlijn nemen we een duidelijk standpunt in.”

Lees ook  Een moeder verliet haar man en hun pasgeboren dochter, nu gaat deze brief van de vader viral

Sommige ouders zijn het niet eens met de stelling van de school. Ze vinden dat kinderen moeten leren omgaan met teleurstelling en afwijzing. Maar, het zijn meestal dezelfde kinderen die nooit worden uitgenodigd… Wat vind jij? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.

Wat zielig voor het zoontje van Nicolette Kluijver, wij hopen dat hij snel beter is

Deze 14-jarige jongen vraagt de vrouw of ze wil dansen – kijk dan wat hij doet als ze zijn hand pakt