in

Barvrouw Ivana (23) en hartsvriendin Beau (19) omgekomen op N200: ‘Ze waren onafscheidelijk’

Alsof ze een dierbare zus zijn kwijtgeraakt. De bekende Amsterdamse gayclub Nyx is in diepe rouw door het plotse overlijden van de 23-jarige barmedewerker Ivana.

Zij en de 19-jarige Beau kwamen woensdagavond op hun scooter in botsing met twee auto’s, toen ze net terugkwamen van een strandfeestje in de buurt van Bloemendaal.

De hartsvriendinnen overleefden de klap niet. ,,Dit is een dreun die nog heel lang zal nagalmen.”

Een positieve, chaotische wervelwind van wie je alleen maar kon houden. Club Nyx verliest met de 23-jarige Ivana niet alleen een hartstochtelijke collega, maar vooral een superlieve meid, een leuke vriendin en een zorgzame zus, zegt manager Steven Setiawan van Nyx tegen deze site.

Kapot van
,,Haar overlijden is hier als een bom ingeslagen. Iedereen is er kapot van”, verzucht Setiawan. ,,Met haar aanstekelijke vrolijkheid, tomeloze inzet en haar zorgzame karakter was Ivana een zeer geliefde collega en een bekend gezicht binnen onze club. Ze laat echt een leegte achter.”

Setiawan werkte zo’n twee jaar samen met Ivana. Toen hij gisteren via de telefoon het slechte nieuws te horen kreeg, wist hij zich geen houding te geven. ,,Ik kon mijn oren niet geloven. Ik wilde het ook niet geloven. Toch niet onze Ivana? Onze meid?”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Law of Attraction (@sophialinks)


Rouwen
Toen het nieuws eenmaal was doorgedrongen, lichtte Setiawan de rest van het team in. Binnen enkele uren stond de Nyx vol met collega’s en zelfs oud-collega’s om samen te rouwen en dierbare herinneringen op te halen.

Lees ook  Terug in de tijd – zo ziet de oude cast van The A-Team er nu uit!

,,Dat zelfs medewerkers die hier al een tijdje niet meer werken besloten te komen, zegt genoeg over hoe geliefd Ivana wel niet is.

Je kon gewoon niet om haar heen, zo positief aanwezig was ze. Toen ik gisteren om mij heen keek, zag ik pas wat voor een enorme impact haar overlijden op ons heeft.”

Met de heropening van Club Nyx in het vooruitzicht, stond Ivana te popelen om eindelijk, na maandenlange sluiting, weer te beginnen.

Klaar om te feesten, om hard te werken. ,,Ze keek er echt al zo lang naar uit. Werken in Nyx was echt een heel belangrijk onderdeel van haar leven.

Ze wees anderen altijd terecht als ze commentaar durfden te leveren op onze club. Ivana was echt supertrots dat ze hier mocht werken.

Dat ze de terugkeer van Nyx nu niet zelf kan meemaken, maakt het allemaal nog tragischer. Het is echt verschrikkelijk gewoon.”


Bar Ivana
Het verkeersdrama in Bloemendaal eiste naast Ivana nog een tweede leven, dat van de 19-jarige Beau uit Hoofddorp. Haar allerbeste vriendin, weet Setiawan.

,,Zij waren eigenlijk altijd samen. Echte hartsvriendinnen. Van Ivana weet ik dat ze echt leefde voor haar vrienden.

Lees ook  Babysitter van meisje 7 blijkt monster “Hij wilde het meisje zelfs delen met anderen”

Ze gaf hen heel veel liefde en vriendschap, en kreeg dat ook weer terug. Ik verwacht dat heel veel mensen afscheid van haar gaan nemen deze week.”

Club Nyx zal ter nagedachtenis de naam van een van de bars naar Ivana vernoemen. ,,Dat is wel het minste dat we voor haar kunnen doen.”


Wat gebeurde er precies?
De bromscooter waarop Ivana en Beau zaten botste omstreeks 00.15 uur op de Zeeweg (N200) ter hoogte van enkele campings frontaal op een personenwagen.

De twee vrouwen bezweken ter plaatse aan hun verwondingen. ,,Ze reden tegen het verkeer in op de rijbaan die naar het strand leidt’’, zegt een politiewoordvoerder.

De bromscooter had normaliter op het afgescheiden fietspad aan de overkant moeten rijden. De provinciale weg bestaat uit twee rijstroken richting strand en twee richting Overveen/Haarlem.

Beide rijbanen zijn gescheiden door een groenstrook. De fietspaden aan weerszijden van de rijbanen zijn ook afgescheiden door groen.

De bestuurder van de auto, een witte stationwagen, raakte gewond en werd in een ziekenhuis behandeld. ,,Het gaat om een 27-jarige Haarlemmer. Hij is verhoord en heengezonden’’, aldus de zegsman.

De bromscooter en auto raakten zwaar beschadigd, zo is te zien op beelden van het drama.

Voordat de bromscooter frontaal op de stationwagen botste, raakte het motorrijtuig vermoedelijk lichtjes de auto van een 19-jarige Haarlemmer.

Ook hij is verhoord en heengezonden. Beide bestuurders hadden geen alcohol gedronken of drugs gebruikt.

‘Toen Nederland versoepelde, verloor ik mijn oom, tante, vader en moeder aan corona’

Jongen (16) steekt andere jongen in nek