in

Bange puppy verschijnt in veranda – dan ziet vrouw een zwarte vlek op haar kont en reageert onmiddellijk

Ik heb al heel wat verhalen gehoord over honden die gered werden uit allerhande situaties, maar deze ontroerde me wel heel erg. Misschien omdat het een gewone mens is die een pup hielp, en geen dierenorganisatie of asiel.

Het toont aan dat echt iedereen het verschil kan maken.

Dit verhaal gebeurde net voor orkaan Irma door Florida raasde vorige maand. De mensen in het gebied waren druk in de weer om hun huizen en tuinen te voor te bereiden op de storm. Zelfs mensen die zich niet direct in het directe pad van de orkaan bevonden, maakten zich klaar voor de hevige regen.

Middenin alle voorbereidingen, zag een vrouw iets vreemds aan de andere kant van de straat: een mager wit hondje met een ongezonde pels.

Ze schreef op Imgur over wat er gebeurd was, en het verhaal ontroerde duizenden mensen doorheen de hele wereld.

De vrouw lokte de hond, en rende onmiddellijk naar haar. Het was een slimme hond, want ze keek twee keer voor ze de straat over stak. De vrouw gaf haar wat water en eten, en de hond moet grote honger gehad hebben want ze at alles op.

Lees ook  Dit meisje moest een rolstoel en krukken gebruiken – totdat deze hond haar leven ingrijpend veranderde

“Ze liet me haar aaien en keek een beetje nerveus bij luide geluiden en wanneer ik te snel bewoog,” schreef de vrouw.

De hond begreep dat de vrouw lief was en haar wilde helpen. Ze legde haar pootje op haar arm en wou geaaid worden.

De vrouw nam een kijkje dichterbij en kon zien daar het hondje enkele wonden had. Ze had ook een zwarte plek op haar achterwerk, en had waarschijnlijk in teer gezeten.

De hond moet een bijzonder zwaar leven gehad hebben.

Het duurde vier uren om het af te schrobben en alle teer af te wassen van de hond haar vacht. Ze was nerveus en beefde, dus het was geen makkelijke opdracht maar de vrouw wast vastbesloten te helpen.

Toen de hond proper was, nam de vrouw haar mee naar een dierenarts om haar te laten onderzoeken. De arts concludeerde dat ze slechts een jaar oud was en in redelijk gezonde staat verkeerde.

De vrouw vermoedde dat de hond ergens een eigenaar moest hebben, dus poste ze een bericht met foto op de sociale media. Al snel kwam ze te weten dat de hond van de ene naar de andere eigenaar werd gegeven, tot ze op een bepaald moment uit een vrachtwagen werd gegooid op een verlaten weg.

Lees ook  30-min oude baby verlaten in park bij temperaturen onder vriespunt “huilend voor haar leven”

Maar ‘niet opnieuw!’, moet de vrouw gedacht hebben, en dus adopteerde ze haar en gaf haar de naam Amy.

“Eerste pasjes in de achtertuin. Ze was zo opgewonden dat in cirkeltjes rondliep en terug naar me liep om zeker te zijn dat ik er nog was. Ze bracht me zelfs enkele stokken die ze vond, om mee te spelen,” schreef Amy’s baasje op Imgur.

Met genoeg eten en liefde, kwam Amy weer enkele kilootjes bij en ook haar vacht werd opnieuw gezond. Vandaag is ze een blije hond die eindelijk een lieve thuis heeft gevonden.

Wat een mooi verhaal! Stel je eens voor dat iedereen zo lief was met dieren. Ik ben zeker dat de wereld een betere plaats zou zijn!

Deel aub Amy’s verhaal als je ook denkt dat elke hond een warme thuis verdient!

Lexi (5) redt leven van bewusteloze moeder en kleine broertje na gevaarlijke autocrash

Rechter laat een hond los in de rechtszaal – momenten later veilt ze haar oordeel!