in ,

Baby’tje wordt via keizersnede geboren – als moeder gezicht van dochtertje ziet, begrijpt ze dat er iets mis is

Jennie Wilklow was een van de gelukkige vrouwen die een relatief pijnloze zwangerschap had. Alle controles zagen er goed uit en lieten zien dat zowel de baby als moeder in goede gezondheid verkeerden.

Daarom kwam het als een kleine schok toen Jennie in week 34 een keizersnede moest ondergaan. Haar dochtertje moest huilen toen ze op deze wereld kwam en alles leek in orde te zijn.

“Toen ze haar eruit haalden, hoorde ik haar huilen, en ze zeiden: ‘ze is prachtig’. Dat zijn de woorden die iedere moeder wil horen, dus ik glimlachte en ontspande,” vertelde Jennie aan Cafe Mom.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jennie (@harlequindiva)

Maar het was geluk van korte duur. Vlak nadat de verpleegster haar prachtig noemde, gebeurde er iets met de huid van de baby.

Jennie zag het gezicht van haar geschokte echtgenoot en wist meteen dat er iets niet klopte.

“Ze deden alles om haar te helpen, maar haar huid werd keihard binnen enkele seconden. Nadat de huid hard werd, begon het te barsten.

Het veroorzaakte open wonden op haar hele lichaam. Achter het gordijn zag ik hun paniek en ik vroeg of alles in orde was,” vertelde de moeder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jennie (@harlequindiva)


Het dochtertje, die later de naam Anna zou krijgen, werd meteen behandeld. Toen Jennie begreep dat haar dochter in veilige handen was, viel ze in slaap door de medicatie en stressvolle bevalling.

Lees ook  Moeder sluit zoon met ADHD jarenlang op in slaapkamer: ‘Ik wilde rustig tv kijken’

Een paar uur later werd de kersverse moeder wakker en besefte ze de ernst van de situatie.

“De stilte van mijn man maakte me bang; hij zat alleen, geschokt, nadat de dokter vertrok,” liet Jennie weten aan Cafe Mom. “Hij bleef maar zeggen: ‘Dit is slecht’.”

Artsen hadden ontdekt dat haar dochter Anna de ongebruikelijke afwijking harlekijnichtyose (bonte baby) had.

Dit is een aandoening met een abnormale verdikking van de keratinelaag van de huid. De ziekte treft meestal ook de ontwikkeling van de ogen, oren, neus en mond. Kinderen geboren met deze aandoening overleven meestal niet langer dan een paar dagen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jennie (@harlequindiva)


Maar Anna was een vechtertje die niet zomaar zou opgeven. Ze overleefde de eerste paar dagen, en toen begrepen zowel de dokters als familie dat ze een kans had.

Lees ook  Man bouwt jaloersmakend containerzwembad in de eigen tuin

“Om de twee uur smeerde ik haar in met Vaseline en ik gaf haar urenlang badjes. Ik had jaren gedroomd over de dingen die mijn baby zou dragen, en hoewel het triviaal leek, was dat het waar ik de meeste moeite mee had,” aldus Jennie.

Anna is nu bijna twee jaar oud en heeft haar eigen Instagram pagina, waar moeder Jennie het dagelijkse leven van het gezin laat zien. Kleine Anna is een goedlachs meisje die het erg naar haar zin lijkt te hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jennie (@harlequindiva)


“Ik begrijp nu dat ik haar heb gekregen vanwege de liefde die ik al in mijn hart droeg voor mijn dochter.

Anna was voor mij bedoeld, en ik voor haar, en samen zullen we de wereld laten zien wat echte schoonheid is,” sluit Jennie af.

Het leven is niet altijd wat we denken te willen of wat we ons hebben voorgesteld. Niet iedereen is hetzelfde, en als we onze verschillen accepteren doen we een grote stap in de goede richting!

Pijnlijke conclusie: avondklok heeft nauwelijks effect gehad

1000 euro verdienen door 24 uur lang horrorfilms te kijken! Durf jij het aan?