in

Baby’s worden tegenwoordig niet meer geboren met verstandskiezen in bizarre ontwikkeling

Toekomstige generaties zullen als volwassene niet te maken krijgen met de pijn van tandjes krijgen, omdat veel baby’s niet langer met verstandskiezen worden geboren.

Australische onderzoekers hebben ontdekt dat menselijke gezichten in de loop van de tijd korter zijn geworden, waardoor onze mond kleiner is geworden en dat er minder ruimte is voor het aantal tanden dat we eerder hadden.

Terwijl sommige volwassenen zien dat hun verstandskiezen zonder veel problemen aankomen, hebben anderen te maken met jarenlange pijn terwijl de achterste kiezen zich een weg banen naar het tandvlees dat al behoorlijk vol zit.

Ze kunnen zwelling veroorzaken en moeten vaak worden verwijderd om te voorkomen dat de andere tanden gaan bewegen of beschadigd raken.

Aangezien de meeste mensen bij wie de verstandskiezen zijn verwijderd erin slagen om na de operatie een normaal leven te leiden, is het duidelijk dat hun komst niet nodig is, en ons lichaam lijkt zich daarvan bewust te zijn.

Dr. Teghan Lucas, van Flinders University, Adelaide, legde uit dat er nu minder mensen worden geboren met verstandskiezen als onderdeel van natuurlijke selectie en ons verhoogde vermogen om op voedsel te kauwen.

Lees ook  Zwangere moeder filmt eerst echo – vervolgens beveelt de arts haar om de camera onmiddellijk uit te zetten

Dr. Lucas voegde toe: ‘Dit gebeurt in de loop van de tijd, omdat we hebben geleerd om meer vuur te gebruiken en voedsel te verwerken.’

In de studie, gepubliceerd in de Journal of Anatomy en geciteerd door Sky News, beweren de onderzoekers dat het menselijk ras sneller evolueert dan ooit in de afgelopen 250 jaar.

Dr. Lucas zei:
Veel mensen dachten dat mensen niet meer evolueerden. Maar onze studie toont aan dat we nog steeds in ontwikkeling zijn.

Onderzoekers voerden het onderzoek uit door de mate van behoud van verschillende delen van het lichaam door de generaties heen te volgen en door bewaarde lijken van mensen die in de 20e eeuw geboren waren, te ontleden.

De bevindingen lieten ook zien dat baby’s worden geboren met extra botten in hun benen en voeten en een extra slagader in hun arm als gevolg van deze evolutie.

Lees ook  Utopia-deelneemster met flinke meloenen laat zich ff fijn bodypainten!

De slagader, bekend als de mediane slagader, levert bloed aan de hand en komt sinds de 19e eeuw vaker voor bij pasgeborenen.

Het vormde zich vroeger in de baarmoeder en verdween nadat de baby was geboren, maar uit de studie bleek dat een op de drie mensen nu hun mediane slagaders hun hele leven behoudt.

Professor Maciej Henneberg, een auteur van de studie, merkte op: Dit is ‘micro-evolutie’ bij moderne mensen.

De mediane slagader is een perfect voorbeeld van hoe we nog steeds evolueren, omdat mensen die recentelijk zijn geboren een hogere prevalentie van deze slagader hebben in vergelijking met mensen van vorige generaties.

Dr. Lucas zei dat de ‘evolutionaire trend’ van de mediane slagader ‘zich zal voortzetten bij degenen die 80 jaar vanaf vandaag zijn geboren, met de mediane slagader die bij mensen veel voorkomt’ als gevolg van natuurlijke selectie.

De vriendin van Bram Krikke laat vrij weinig aan de verbeelding over!

Walibi stopt direct met Halloween Fright Nights en Halloween Spooky Day vanwege corona