in

Babymeisje overtreft alle verwachtingen nadat ze geboren werd met 3 hartafwijkingen en het Syndroom van Down.

Aanstaande ouders moeten heel wat plannen. Er moeten een heleboel zaken geregeld worden alvorens hun baby naar huis te kunnen brengen. Elke mijlpaal wordt gekoesterd en gevierd, terwijl mama en papa de dagen tellen tot de komst van hun baby. Echografieën maken onderdeel uit van dat proces, en de ouders volgen de procedure altijd met ingehouden adem.

En om een goede reden – echografieën zijn de beste manier om hun kind te leren kennen en zich op de best mogelijke manier voor te bereiden.

Toen Bonnie Witaschek uit New England en haar echtgenoot naar binnen gingen voor hun echografie op 20 weken, hoopten ze op wat alle aanstaande ouders willen: dat hun kind gezond zou zijn.

Helaas onthulde de echografie een heel andere toekomst voor de kleine familie. Toen de dokters vertelden dat ze hartafwijkingen zagen en dat het neusbeentje ontbrak, brak het hart van Witaschek.

“Ik wist in mijn hart dat ze het Downsyndroom had”, vertelde Witaschek. “De ernst van de hartafwijkingen drong niet door. Ik besefte niet dat ze een open hartoperatie zou nodig hebben. Toen ik dat besefte, was het allemaal erg angstaanjagend voor me.”

Lees ook  Dappere baby blijft vechten nadat artsen levensondersteuning hebben uitgeschakeld

Daar hield het echter niet bij op. Er was een hele lijst van afwijkingen, zoals verschillende hartafwijkingen, een lage bloedsuikerspiegel en een maagprobleem. Daarbovenop kreeg hun dochter ook de diagnose van het Syndroom van Down.

Hoewel hartafwijkingen vaak voorkomen bij kinderen met het Downsyndroom, leken de problemen van het meisje onoverkomelijk. Maar haar ouders wisten dat ze het beste voor hun dochter wilden.

Maar uiteraard vreesden ze wel constant voor haar leven. “Toen ze geboren werd, had ik de verlammende angst dat ze niet zou leven. Ik begon ontzettend hard te bidden dat ze toch zou overleven.”

“Maar toen ze geboren werd, was ze verbluffend mooi. Ze was zo sterk en haar ogen waren zo alert en ze wilde alles in de kamer zien. Op dat moment besloot ik dat het allemaal wel goed zou komen.”

Lees ook  Vader die lachende Snapchat van zoontje naar mama stuurde alvorens hem dood te slaan, veroordeeld.

Dat was echter nog maar de eerste mijlpaal. Dat was erg bemoedigend, maar amper het begin van een lange strijd. Vervolgens zou de kleine Kitty verschillende operaties moeten ondergaan om haar talrijke kwalen te corrigeren.

Kitty onderging tijdens de eerste vijf weken van haar leven drie operaties, wat zelfs voor een volwassene erg moeilijk is. Tijdens elke procedure zaten haar ouders angstvallig op nieuws te wachten.

“Wachten in de wachtzaal, en telkens wanneer ik een blauwe short zag buitenkomen, stopte mijn hart en kneep ik in de armleuningen”, zei Witaschek. “Maar ze kwam er prachtig uit en ik heb een foto van hoe ze na vijf weken echt straalde.”

Ondanks enkele terugvallen, is haar familie sterk gebleven en hopen ze in de toekomst nog meer verbeteringen te zien.

Haar moeder is echt onder de indruk van haar levenswil. “Ze is zo sterk”, zei ze. “Het lijkt wel alsof er nooit iets gebeurde met haar.”

Deze servicehonden kregen een uitstapje naar Disneyland en het deed ons opnieuw in geluk geloven.

Politieagent belt elke dag hetzelfde nummer. Na 37 jaar hoort hij een stem over de radio en stort in.