in

Baby weegt 500 gram en heeft enkele uren te leven – dan redt de onverwachte truc van de dokter haar leven.

Toen Pixie geboren werd woog ze amper 500 gram en normaal had ze nog 12 weken in de baarmoeder van mama moeten blijven zitten. Haar moeder Sharon Grant was in haar 28e zwangerschapsweek toen complicaties met de navelstreng en de placenta ertoe leiden dat Pixie stopte met groeien.

Hoewel ze nog drie volle maanden te gaan had, werden de chirurgen gedwongen om een keizersnede uit te voeren in een poging om het leven van de baby te redden.

De dokters geloofden niet dat Pixie langer dan een uur zou overleven. Ze werd overgebracht naar de afdeling intensieve zorgen, waar de dokters alles deden wat ze konden om haar in leven te houden. Ze was niet groter dan mama’s hand, woog minder dan een zak suiker en was erg, erg delicaat.

Lees ook  Maan doet opvallende onthulling over haar relatie met Tony Junior

De dokters hadden geen uitrusting die klein genoeg was om Pixie warm te houden – totdat een van hen een ingeving had.

Hoewel het concept eerder vreemd was, had niemand een betere suggestie om ervoor te zorgen dat het babymeisje de juiste temperatuur behield. Pixie werd in een kleine, verzegelbare plastic zak van de supermarkt gestopt en dan naar de afdeling neonatale intensieve zorgen overgebracht.

Deze methode lijkt misschien wel vreemd – misschien zelfs gevaarlijk – maar werd voordien al toegepast.

De huid van zoveel te vroeg geboren baby’s geeft te snel vloeistof af. Hen in een plastic zak of in folie wikkelen kan hen beter warm houden dan een klassiek dekentje. Een van de dokters in het ziekenhuis bevestigde dat het niet ongebruikelijk is om premature baby’s in een plastic zak te stoppen als ze problemen hebben om hun temperatuur te regelen.

Lees ook  Tiener geeft mama’s vriend een geschenk dat hem in tranen op de grond doet vallen.

Sharon zei: “Ze stopten haar gewoon in een zakje van Tesco – het was gewoon wat ze op dat moment in de operatiezaal voorhanden hadden.”

Sharon was duidelijk bezorgd over haar pasgeboren dochter, maar ook hoopvol omdat ze wist dat de dokters uitermate getalenteerd waren.

18 dagen lang kon ze haar baby niet vasthouden omdat ze anders misschien weer gewicht zou verliezen. Voor Pixie zou dat haar leven kunnen kosten.

Maar Pixie toonde veel levenswil en vechtlust en vandaag is ze helemaal gezond. Ze is gevoelig voor infecties en momenteel kan ze niet teveel in de buurt zijn van andere kinderen of zieke mensen, maar ze leeft.

Wat een goed voorbeeld van het feit dat het beste idee niet altijd het duurste hoeft te zijn!

Man valt ambulancepersoneel aan dat 1-jarig kind probeert te redden

Vrouw van 2 meter krijgt te horen dat ze “te lang” is om zwanger te raken – dan onthult de echofoto een ongelofelijk detail.