in

Baby sterft nadat moeder hem dwingt wodka te drinken, zodat ze zelf kon gaan feesten

De enige agenda die Nadezhda Yarych, een moeder uit Rusland, in gedachten had, was feesten zonder enige afleiding tijdens een vakantieperiode in het land. Zelfs als de afleiding haar eigen zoontje was. Nadezhda, die moeder was van haar 8 maanden oude zoon, Zakhar was in de stad Shebekino in de West-Russische regio Belgorod Oblast toen er tijdens de feestdagen feest werd gevierd, volgens de Daily Mail.

In haar pogingen om haar zoon tijdens de festiviteiten te laten slapen, werd beweerd dat de moeder haar zoon wodka te drinken had gegeven, zodat hij haar feestplannen niet zou verstoren. Volgens rapporten werd Zakhar ziek en toen Nadezhda dit opmerkte, bracht ze de kleine naar een ziekenhuis.

Toen artsen in het plaatselijke ziekenhuis de baby controleerden, ontdekten ze dat Zakhar een virale infectie had en vertelden ze Nadezhda dat het het beste was om de baby in het ziekenhuis op te nemen, zodat hij kon herstellen. Maar de moeder weigerde dat te doen; in plaats daarvan vertelde ze de doktoren dat ze besloot om Zakhar mee naar huis te nemen omdat ze de baby liever thuis behandelde. Dit was echter niet de laatste keer dat Nadezhda om dezelfde reden met haar baby naar het ziekenhuis zou gaan.

Lees ook  Zo ziet de prachtige dochter van Paul Walker er nu uit

In een tijdsbestek van een week bezocht ze het ziekenhuis vier keer en elke keer drongen de artsen er bij haar op aan om de baby in het ziekenhuis op te nemen. Maar Nadezhda weigerde elke keer en de reden was dat ze haar dagen niet in het ziekenhuis wilde doorbrengen terwijl de vakantiefeesten aan de gang waren, volgens bronnen dicht bij de familie.

Uit bronnen bleek ook dat Nadezhda haar zoon herhaaldelijk een bepaalde dosis alcohol liet drinken, zodat ze kon blijven feesten zonder zich zorgen te hoeven maken dat ze last van hem had. Haar weigering om haar baby in het ziekenhuis op te nemen, zodat ze de vakantie niet op de afdeling hoefde door te brengen, hielp Zakhar helemaal niet.

Alcohol kan dodelijk zijn voor het lichaam van een baby en op 5 januari 2019 werd Zakhar dood aangetroffen. Uit het postmortale onderzoek bleek dat zijn kleine lichaam toegaf aan de virale infectie en dat was de oorzaak van de dood van Zakhar.

Lees ook  Temmer prikt bewusteloze tijger met een stok tijdens circusshow – de video maakt dierenliefhebbers woedend

Na de uiterst droevige situatie van de baby werden onderzoeken uitgevoerd waar de moeder werd onderzocht. Nadezhda’s echtgenoot, Mikhail Yarych, die ook de stiefvader van de baby was, was naar verluidt op de hoogte van de hele situatie waarin de moeder de kleine in wezen vergiftigde met de wodka. Maar The Mirror meldde dat de stiefvader niets deed om Nadezhda te stoppen of de baby te redden.

In dit geval toont het niet alleen de nalatigheid van de moeder om aandacht te schenken aan het advies van medische professionals, maar het laat ook zien hoe gevaarlijk de consumptie van alcohol kan zijn voor een kind of een baby. Het Antigifcentrum stelt dat alcohol een “gevaarlijk gif” kan zijn voor kinderen, en wijst erop dat een van de resultaten een verlaging van de bloedsuikerspiegel bij kinderen kan zijn, iets wat normaal niet voorkomt bij volwassenen.

Deze coronamaatregelen worden vandaag zeer waarschijnlijk (niet) versoepeld

Drie kinderen ontwikkelen een levenbedreigend syndroom dat gekoppeld is aan coronavirus