in

Baby gaat dood –als verpleegster tweeling naast haar legt om afscheid te nemen voltrekt zich een wonder

Is het niet fascinerend hoeveel we worden beïnvloed door de aanwezigheid van andere personen? Ik ben er zeker van dat velen zich kalm of veilig voelen door in de buurt van bepaalde mensen te zijn.

Je gelooft het misschien niet maar dit kan zelfs een leven redden. Sterker nog, het verhaal dat ik ga vertellen toont hoe sterk de band tussen twee personen kan zijn.

Een verpleegster haalde het nieuws toen ze tegen alle regels in een pasgeboren baby naast haar stervende tweeling in het ziekenhuis legde. En door die daad wist ze het leven van het kleine meisje te redden.

Het begon allemaal toen de tweelingzusjes Kyrie en Brielle Jackson waren geboren in Massachussets op oktober 17, 1995. Maar ze hadden niet de makkelijkste start in hun leven. Ze kwamen 12 weken te vroeg ter wereld, en wogen allebei net een kilo.

De tweelingen werden in gescheiden incubatoren geplaatst. Kyrie´s conditie ging snel vooruit en ze kwam veel aan, maar haar tweelingzusje Brielle had het veel moeilijker. Ze schreeuwde en huilde veel, haalde moeilijk adem, en had een blauw gezichtje.

Na een paar dagen ging de conditie van Brielle achteruit. Een verpleegster in het ICU, Gayle Kasparian, deed alles om haar te helpen. Ze nam haar in haar armen. Ze liet de vader haar vasthouden. Ze wikkelde haar in een deken. Ze maakte haar gezichtje schoon en probeerde haar te laten ontspannen. Maar niets hielp.

Lees ook  Vrouw betrapt op stelen van geld van donutwinkel. Maar het is de reactie van de eigenaars die het nieuws haalt.

Gayle herinnerde zich toen iets wat ze in Europa had gehoord. Het was tegen de ziekenhuisregels in, maar Gayle was zo geraakt dat ze besloot om het te proberen. Ze legde de kleine Brielle in dezelfde incubator als haar tweelingzusje Kyrie. Bijna meteen kroop Brielle tegen Kyrie aan.

Brielle slechte conditie ging vooruit. Ze ging makkelijker ademen. Haar gehuil stopte en ze kreeg een gezondere kleur terug. In de weken erop ging de conditie van Brielle vooruit, zo lang ze maar naast Kyrie bleef liggen.

Een fotograaf van de lokale krant legde het speciale moment vast – een foto die in de jaren erop iconisch zou worden.

Samen wisten de pasgeborenen te overleven. Ze groeiden op tot gezonde kleuters. De foto van de tweelingen in elkaars armen in de incubator kreeg veel aandacht van de media.

Lees ook  Voormalig GTST-actrice Robin Martens deelt pikante foto met fans

De foto verspreidde zich over het internet en eindigde zelfs als cover van de Life en Reader’s Digest. De aandacht van de media op de ouders Heidi en Paul Jackson werd zo groot dat ze op een gegeven moment hun telefoonnummer veranderden. Iedereen wilde weten hoe het met de tweelingen ging.

Het was voor het eerst dat het ziekenhuis zoiets had gedaan en Gayle Kasparian werd bejubeld voor haar acties, waarmee ze de baby redde. Uiteraard moet je tweelingen niet scheiden, dacht Gayle. Precies!

Door de gebeurtenis veranderden de richtlijnen van het ziekenhuis over tweelingen en studies hebben aangetoond dat er duidelijk gezondheidsvoordelen zijn als je tweelingen in hetzelfde bed legt. De beroemde omhelzing heeft geholpen levens te redden en heeft de manier waarop tweelingen worden behandeld veranderd.

Samen, zijn we sterker.

Stel je voor dat de verpleegster dit niet had geprobeerd? Brielle had waarschijnlijk niet meer geleefd. We moeten durven dingen te proberen en geloven in het ondenkbare!

Dit verhaal heeft mijn hart verwarmd en mij zoveel hoop gegeven. Deel dit met anderen om ze te helpen geloven dat wonderen echt kunnen gebeuren.

Vreemde gooit zich tijdens Las Vegas aanval op meisje. Lat ontvangt hij een berichtje dat de wereld kippenvel bezorgt.

De eerste twee dieren die je op de foto ziet, onthullen je persoonlijkheid