in

Baby dood verklaard in ziekenhuis: maar op weg naar begrafenis hoort vader geluid dat ernstige paniek veroorzaakt

Middenin de ergst denkbare situaties, kunnen we altijd op ziekenhuispersoneel rekenen. Ik heb het grootste respect voor het ongelofelijk werk dat ze doen.

Maar dit geval in India maakte me razend. Dit soort situaties zou nooit mogen gebeuren!

Op 30 november werd de premature tweeling geboren in het Max Hospital in Delhi, India.

Jammer genoeg haalde het tweelingmeisje het niet, ze werd doodgeboren. Maar haar broer kreeg beademing, meldt The India Times.

Haar hartslag was onregelmatig, maar de dokters deden alles wat ze konden om het leven van de baby te redden.

Max Pixel (Het kind in de foto heeft niets te maken met dit verhaal.)
Jammer genoeg konden de dokters de kleine jongen niet redden, en hij werd doodverklaard naast zijn zusje.

De ouders waren er natuurlijk het hart van in. De baby’s werden overhandigd in een plastieken zak, schrijft The India Times.

Maar toen papa Amish de kinderen zou gaan begraven, ontving hij een vreselijke shock. Hij merkte op dat de kleine jongen aan het bewegen was in de zak.

Lees ook  Een verlaten hond rilt van schrik in de regen – kijk wat gebeurt wanneer een dierenvriend haar vertelt dat alles goed komt

“Hij maakte onmiddellijk de zak open en ontdekte dat de baby nog aan het ademen was,” vertelde de oom van het jongetje aan The Epoch Times.

Telefoontje van het ziekenhuis

Ik zou dit zelfs m’n ergste vijand niet toewensen. Amish reageerde onmiddellijk en bracht de baby naar een nabijgelegen ziekenhuis.

De jongen was in kritieke toestand, maar in leven. Het ziekenhuis informeerde de ouders dan hun zoon een ernstige infectie had opgelopen.

“Het ziekenhuis belde ons in de ochtend,” legde de oom uit.

“Ze zeiden dat er geen verwaarlozing is van hun kant, maar een werknemer in het ziekenhuis vertelde ons dat het een ‘medisch mirakel’ was. We vertelden hen dat we een verklaring wilden van de dokters, maar ze lieten ons niet met hen praten.”

Max Hospital in Delhi zei in een verklaring dat ze “in shock en bezorgd waren door dit zeldzame voorval.”

Artsen ontslagen

Jammer genoeg stierf het jongetje enkele dagen later in het ziekenhuis. Na bijna een week op intensieve zorgen, stierf het jongetje op 5 december, volgens een politieverklaring aan The Times of India.

Een onderzoek werd gestart en er werd vastgesteld dat het ziekenhuis geen enkele echografieën had uitgevoerd om te controleren of het jongetje in leven was. Het lichaam werd overgedragen aan de ouders zonder een geschreven verklaring, meldt NDTV.

De minister van gezondheid Satyendar Jain zegt nu dat het hele ziekenhuis riskeert om zijn licentie te verliezen. De twee dokters betrokken bij het incident in het Max Hospital werden ontslagen.

Hoewel, de ‘strenge actie’ betekent niet dat de dokters iets verkeerd deden, volgens het ziekenhuis. Daarentegen zou het moeten gezien worden als een “reflectie van onze toewijding aan hogere zorgvoorwaarden.”

Dit is een gigantische tragedie voor de betrokken familie, maar hopelijk betekent het dat zoiets als dit nooit meer hoeft te gebeuren!

Deel dit artikel op Facebook als je ook vindt dat het compleet onacceptabel is!

Moeder laat haar baby van 2 weken oud verhongeren – dan wordt er plotseling op de deur geklopt

Verpleegster roept rouwende vader om 3 u. ’s morgens binnen – neemt nooit eerder vertoonde beslissing voor jonge moeder in coma.