in

Baby die 400 gram weegt, krijgt doodstraf van dokters, dan merken ze een detail op aan haar voet en zijn in shock

Niemand had gedacht dat ze het zou overleven. Manushi werd geboren met een erg paarsachtige kleur en woog slechts 400 gram. Haar overlevingskansen waren extreem klein. Nu gaat haar ongelofelijke verhaal echter de wereld rond.

Het begon allemaal op 15 juni 2017. De 48-jarige Seeta uit India was in haar 48ste week van haar zwangerschap, en dus veel te vroeg voor haar baby om geboren te worden.

Tijdens haar zwangerschap, was Seeta’s bloeddruk zo hoog dat het gevaarlijk werd. Toen ze in haar 28ste week van haar zwangerschap was, onthulde een echografie iets dat niemand zou willen horen. De bloeddruk bereikte namelijk niet de placenta, wat dodelijke gevolgen kan hebben.

De dokters waren gedwongen om een onverwachte en riskante beslissing te nemen: een acute keizersnede.

Het was 15 juni 2017.

400 gram

Toen het meisje geboren werd, had haar voet de grootte van haar papa’s vingertoppen, wat iedereen verbaasde. De minuscule baby woog slechts 400 gram en was 21 centimeter lang. Om dit in perspectief te plaatsen – minstens 2.5 kg is nodig voor een pasgeboren baby om gezond bevonden te worden, en de lengte van een pasgeborene moet minstens 50 cm zijn.

Lees ook  Jonge moeder bevalt van meisje, maar haar arts heeft nog nooit zo'n gigantische tong gezien

Manushi ademde niet toen ze ter wereld kwam, aangezien de longen van een pasgeborene pas rijp zijn in de 34ste week. Maar ondanks alles, besloot haar familie om niet op te geven. Het kleine meisje werd naar de intensieve zorgen overgebracht en werd op kunstmatige behandeling aangesloten.

Haar organen waren nog niet genoeg ontwikkeld en haar huis was zo gevoelig als papier.

Toen de baby werd geboren, waren we niet zeker wat er zou gebeuren. Een baby redden van die grootte was een serieuze uitdaging,” zei Sunil Janged, directeur van het postnatale departement in het ziekenhuis, aan El Pais.

“Na 7 weken kon Manushi melk krijgen, en begon ze stilaan zelfstandig te ademen. Haar hersenen en ogen begonnen zich eveneens te ontwikkelen. Tijdens haar verblijf in het ziekenhuis kreeg ze verschillende bloedtransfusies.”

7 maanden oud

Maar Manushi is meer dan gewoon een meisje, ze is het voorbeeld voor Indiase meisjes, vertelt de dokter.

“We besloten het leven van de baby te redden en gaven haar alle medische hulp die ze nodig had, om te tonen dat alle meisjes zouden beschermd moeten worden,” zegt de arts. Hij vertelt dat in de staat Rajasthan pasgeboren meisjes vaak gedood worden, gewoon omdat ze meisjes zijn, en die ziekelijke praktijken moeten stoppen.

Lees ook  12 jaar oude hond wordt in open veldje achtergelaten met de brief “Ik heb geen hond nodig”

Manushi’s geval ging sindsdien de wereld rond, en we hopen dat haar geval zal helpen om de situatie van meisjes in India te verbeteren. Manushi’s overlevingskansen waren miniem, maar op 15 januari 2018 mocht ze eindelijk naar huis. Ze is nu 7 manden oud en weegt 2.4 kg, volgens Hindustan Times.

Moeder Seeta (48) en vader Giriraj (50), komen uit Rajasthan en zijn al 33 jaar getrouwd. Ze zeggen dat hun dochter een mirakel is, en het is niet moeilijk om daarmee akkoord te gaan!

“Ze vocht en bleef vechten tegen alle verwachtingen in, en het lukte,” zegt de gelukkige moeder.

Het is inderdaad overduidelijk dat Manushi een kleine vechter is! Deel aub dit artikel om Manish het allerbeste te wensen in de toekomst en om de dokters te bedanken voor hun uitstekende werk!

Deze stier werd zijn hele leven vastgeketend en verwaarloosd. Zijn reactie als hij eindelijk wordt vrijgelaten, is echt aangrijpend …

Dolfijnen redden hulpeloze hond van verdrinkingsdood – na urenlang in het water te spartelen