in

Baasje van hond sterft en hij wil maar geen oogcontact maken met niemand – tot hij deze man ontmoet

Wanneer je hele leven uit elkaar valt, is het enige wat je hebt, de steun van wie je dierbaar is. Maar als er niemand is om je op te vangen wanneer je valt, wat doe je dan?

Rio, een 10-jaar oude Golden Retriever, zat in deze situatie toen zijn leven plots ondersteboven werd gekeerd

De oude hond werd gescheiden van alles wat hij ooit had gekend, toen zijn baasje plots kwam te overlijden.

Van het hebben van een veilige thuis en een lieve eigenaar, stond Rio er plots alleen voor in een dierenasiel met compleet onbekenden.

Toen Rio’s eigenaar stierf, werd de hond opgenomen in een dierenasiel in Detroit, Verenigde Staten. Maar van zodra Rio toekwam, besefte het personeel dat er iets niet juist was.

De depressieve hond weigerde te eten, liet niemand dichterbij komen en zat neer in een hoekje tegen de muur.

Een volkomen nieuwe wereld

Na 10 jaar te hebben samengeleefd met zijn overleden baasje, was Rio erg in de war, en ontroostbaar.

Hij kon niet begrijpen waarom alles dat hij ooit had gekend, plots van hem werd weggenomen. Nu was hij slechts een hond zoals alle andere honden in een angstige en onbekende plek.

Rio zijn kopje hing laag, en het leek wel alsof hij niet meer wilde leven.

Het asielpersoneel wist dat ze snel iets moesten doen, dus contacteerden ze Detroit Dog Rescue.

“Wij zorgen voor de zware medische en mentaal zieke honden, dus honden die zich afsluiten van alles en iedereen of lijden aan een neurose,” vertelde Kristina Millman-Rinaldi, directrice van het Detroit Dog Rescue aan The Dodo. “Heel wat mensen beseffen niet wat voor intuïtieve en gevoelige dieren honden zijn. Ze voelen, net zoals de mens, alles wat er rondom hen gebeurt.”

Lees ook  Politie na onverwacht overlijden van 28-jarige top-dj Avicii: “Ons onderzoek is klaar. We weten wat er gebeurd is”

Ondanks het feit dat Rio werd overgebracht naar het Detroit Dog Rescue Centrum, verslechterde zijn situatie.

Rio had de zin in het leven volledig verloren, hij keek niet op toen mensen zijn naam riepen, hij keek niemand in de ogen en hij zat gewoon in een hoekje tegen de muur.

Kristina van het reddingsteam wist dat de enige manier om Rio te helpen, was hem naar een liefdevolle adoptiefamilie te brengen.

Ze hoopte dat een adoptiefamilie hem de nodige rust en kalmte zou geven.

Na enkele gesprekken contacteerde ze een vrijwilliger, Ryan Callahan, en zijn vrouw Tashia. Ze vertelde het verhaal van Rio aan hen, en zonder aarzelen besloten ze om Rio in huis te nemen.

Zelfs al had het koppel al twee honden, toch kon er nog een derde adoptiehond bij: Rio dus.

Een pleegfamilie en nieuwe start

“Het was gewoon de juiste hond op het juiste moment op de juiste plaats,” zei Ryan.

Toen Rio binnenging in het huis van de Callahans toonde hij onmiddellijk signalen van verbetering.

Voor de eerste keer in lange tijd, draaide Rio zich niet weg toen de mensen hem probeerden te aaien. Het was alsof hij aanvoelde dat Ryan en Tashia er waren om hem te helpen.

Om zeker te zijn dat de 10 jaar oude hond zich goed voelde, installeerde het paar een plek voor Rio in Ryan’s kantoor thuis.

Tijdens de eerste week, werkte Ryan vanaf zijn thuis, zodat hij Rio beter kon leren kennen, en hem helpen veilig te voelen in zijn nieuwe omgeving. Het duurde niet lang voor Rio zich veilig voelde en bij Ryans voeten kwam liggen. Zijn ogen straalden geluk en dankbaarheid uit.

“Telkens wanneer we hem voorbijlopen, kwispelt hij zijn staartje, en hij houdt van wandelen in de bossen met ons,” zei Ryan.

Rio heeft veel doorstaan. Dus de hondenredders en de familie Callahan willen zeker zijn dat de rouwende hond klaar is om bij hen in te trekken.

In de tussentijd, hebben de Callahans alvast goed geholpen om Rio beter te doen voelen!

“Ik hoop dat zijn nieuwe leven veel beter is dan zijn oude.”

In tijden waar vele dieren slecht behandeld worden en aan hun lot worden overgelaten, is het hartverwarmend te lezen over echte helden die hun leven toewijden aan het helpen van dieren in nood.

Deel aub dit artikel en laat een bericht na als je mensen ook wilt laten weten over de inspanningen die Rio terug aan het lachen bracht!

Man ziet plastic fles drijven – maar ziet dan wat er echt aan de hand is

Tiener verbergt zich in de kast nadat dieven zijn huis binnenkomen – dan hoort hij een bloedstollend geluid